Kuhankeittäjälle etsitään kotimetsää Etelä-Savoon

Luonnonperintösäätiö, Etelä-Savon lintuharrastajat Oriolus ry, Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry, Kangasniemen Luonto ry, Pidä Saaristo Siistinä ry ja Suomen Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri käynnistävät heinäkuussa kampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä ja suojella kuhankeittäjälle kotimetsä Etelä-Savosta. Kampanjan suojelijana toimii arkkiatri Risto Pelkonen.

Kuhankeittäjä (Oriolus oriolus) on Suomessa rauhoitettu lintulaji, joka on vuodesta 2015 määritelty erittäin uhanalaiseksi. Se pesii lähinnä Etelä- ja Järvi-Suomessa ja se on Etelä-Savon maakuntalintu. Kuhankeittäjän tyypillisiä elinympäristöjä ovat vanhat, vesistöjen lähettyvillä sijaitsevat lehtimetsät, joiden suojeleminen on ratkaisevan tärkeää lajin säilymisen kannalta.

Kuhankeittäjän kotimetsän suojelemiseen voi osallistua kuka tahansa lahjoittamalla valitsemansa summan kampanjaan. Myös yritykset, yhteisöt ja muut tahot ovat tervetulleita tukemaan hanketta itse päättämällään summalla. Kuhankeittäjän kotimetsän etsimisestä ja suojeluprosessista vastaa Luonnonperintösäätiö.

Kuhankeittäjän kotimetsään voi lahjoittaa joko kampanjasivuilla tai lahjoittamalla omavalintaisen summan Luonnonperintösäätiön keräystilille seuraavasti:

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
– Käytä viitenumeroa 202112

Keräys on avattu 1.7.2021 ja se on voimassa kaksi vuotta.

Kuva: Ilpo Aalto

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top