Kotimetsä helmipöllölle

Vanhojen, yhtenäisten metsien asukki, helmipöllö, oli vielä kolmisenkymmentä vuotta sitten Suomen runsaslukuisin petolintu.  Nyt tutkijat ennustavat, että tuo viehättävä pikkupöllö saattaa kadota maamme linnustosta kokonaan seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana – ellei metsätaloudessa ja metsien suojelussa tapahdu muutoksia.  Monen muun lajin tavoin helmipöllökään ei kestä avohakkuita eikä metsien pirstoutumista.

Luonnonperintösäätiö ja Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys (IULY) ovat joulukuussa 2016 aloittaneet yhteisen kampanjan nimellä ”kotimetsä helmipöllölle”.
Viimeisten vanhojen metsien suojelu on suomalaisen luonnon kannalta ensiarvoisen tärkeää!

Luonnonperintösäätiö ja IULY haastavat itä-uusmaalaiset yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt mukaan tähän kampanjaan, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa, etsiä sopiva metsäkohde itäiseltä Uudeltamaalta ja vieläpä löytää myötämielinen metsän myyjä.
Toivottavasti saamme aikaan kaikkien itä-uusmaalaisten luonnonystävien yhteiset, onnistuneet talkoot, joiden voimalla suojellaan helmipöllön ja monen muun metsän asukin ainoa koti – palanen vanhaa metsää.

Kaikki lahjoitusvarat käytetään tuon metsän ostoon.  Pienikin summa on tärkeä.

Keräyksen suojelijana toimii ministeri Kaj Bärlund.

Jaa somessa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Uusimmat julkaisut

Pyysmäki Suojelualue Luonnonperintösäätiö Mikko Hovila

Pyysmäen metsä suojeluun Somerolla

Luonnonperintösäätiö osti komean metsän Somerolta Varsinais-Suomesta. Noin kahdeksan hehtaarin metsässä kohoaa kookkaita mäntyjä, vanhoja jykeviä rauduskoivuja sekä järeitä haapoja.
Lue lisää
Shopping Cart
Vieritä ylös