Kotimetsä Helmipöllölle

Helmipöllömetsä

Vanhojen, yhtenäisten metsien asukki, helmipöllö, oli vielä kolmisenkymmentä vuotta sitten Suomen runsaslukuisin petolintu.  Nyt tutkijat ennustavat, että tuo viehättävä pikkupöllö saattaa kadota maamme linnustosta kokonaan seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana – ellei metsätaloudessa ja metsien suojelussa tapahdu muutoksia.  Monen muun lajin tavoin helmipöllökään ei kestä avohakkuita eikä metsien pirstoutumisesta.

Luonnonperintösäätiö ja Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys (IULY) ovat joulukuussa 2016 aloittaneet yhteisen kampanjan nimellä ”kotimetsä helmipöllölle”. Viimeisten vanhojen metsien suojelu on suomalaisen luonnon kannalta ensiarvoisen tärkeää!

Luonnonperintösäätiö ja IULY haastavat itäuusmaalaiset yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt mukaan kampanjaan, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa, etsiä sopiva metsäkohde itäiseltä Uudeltamaalta ja vieläpä löytää myötämielinen metsän myyjä.


Toivottavasti saamme aikaan kaikkien itä-uusmaalaisten luonnonystävien yhteiset, onnistuneet talkoot, joiden voimalla suojellaan helmipöllön ja monen muun metsän asukin ainoa koti – palanen vanhaa metsää.

Kaikki lahjoitusvarat käytetään kotimetsän ostoon.  Pienikin summa on tärkeä.
Tärkeä on myös viitenumero, joka ohjaa rahat juuri tähän kampanjaan.
 

Lisätietoja: [email protected]
Itä-uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys:  [email protected]

KOTIMETSÄ HELMIPÖLLÖLLE
Tili  FI78 5494 0950 0224 93
Viite  201647
Rahankeräyslupa RA/2020/921

Keräyksen eteneminen: 120.111,32 €

(päivitetty 08.11.2021)

Lahjoita kampanjaan

Kotimetsä helmipöllölle

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Vieritä ylös