Outdoor Siskojen Sydänmetsä

Outdoor Siskojen Sydänmetsä

”Viimeksi pari viikkoa sitten seisoin metsässä kuunnellen sen hiljaisuutta. Lintuja, tuulen huminaa, vanhojen puunrunkojen narinaa ja virtaavaa vettä. Ei ihmisten aiheuttamia ääniä missään.”

Outdoor Siskot on vapaamuotoinen ulkoilevien tyttöjen ja naisten yhteisö, jonka tarkoituksena on rohkaista kanssasiskot ulos ja retkeilemään. Yhteisön jäsenet jakavat neuvoja ja vinkkejä retkeilystä ja moni on sitä kautta löytänyt myös retkiseuraa. Monenlaisia ja -ikäisiä naisia yhdistää rakkaus luontoon ja kannustava suhtautuminen toisiin ihmisiin.

Metsä on antanut Outdoor Siskoille paljon ja oman nimikkoluonnonsuojelualueen perustaminen on meidän tapamme antaa takaisin. Tavoitteenamme on kerätä vähintään 50 000 euroa ja pysyvästi suojella ainakin 10 hehtaaria metsää.

Outdoor Siskojen Sydänmetsästä on tarkoitus tehdä kaikille avoin retkikohde. Pala metsää, jossa voi rauhoittua, halata puita, turista mukavia ja keitellä pannukahvit kauniissa maisemissa.

Esimerkillämme haluamme todistaa, että yksittäisten ihmisten on mahdollista vaikuttaa paremman tulevaisuuden puolesta. Yhdessä pienistäkin summista kasvaa iso suojelualue, jolla nousemme ilmastonmuutosta, luonnonvarojen liikakulutusta ja luonnon roskaantumista ja tuhoamista vastaan.

Metsien pitää säilyä myös tuleville sukupolville. Suomi tarvitsee metsätaloutta, mutta myös suojeltuja vanhoja metsiä, joiden hyötyä ei voi mitata rahassa. Pelkät talousmetsät eivät riitä monimuotoisuuden säilymiseen, lyhytnäköinen voitontavoittelu ei takaa hyvää tulevaisuutta seuraaville sukupolville. Me olemme täysin riippuvaisia luonnosta ja sen monimuotoisuudesta.

Ihminen kuvittelee pystyvänsä korjaaman kaiken rikkomansa, mutta me haluamme omalta osaltamme pysäyttää tuhon ennen kuin se tapahtuu. Metsät ovat elämän keuhkot, eikä niitä saa tuhota.

Luonnolla ei ole ääntä, joten me olemme sen ääni.

Lahjoita Sydänmetsä-keräykseen Luonnonperintösäätiön verkkokaupassa!

Osallistu Outdoor Siskojen Sydänmetsä-keräykseen lahjoittamalla valitsemasi summa Luonnonperintösäätiön keräystilille.
– Kirjoita lahjoituksen saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Käytä tilinumeroa FI78 5494 0950 0224 93
– Valitse lahjoitussumma
– Käytä viitettä: 201825


Outdoor Siskojen suusta:

”Mukana! Haluan että lapsenlapsemme saavat saman luontokokemuksen, kuin me ja ihmiset ennen meitä. Koskettaa sammalta kiven kyljessä, astella harmaalla rapisevalla jäkäliköllä ja kuunnella puron solinaa metsässä.”

”Haluan kantaa korteni kekoon, koska en koe, että kasvissyöntini tai fillarointi ovat vielä riittäviä asioita.”

”Mimmien yhdessä tekeminen on parasta, siksi olen mukana!”

”Mä haluan tehdä jotain konkreettista luonnon puolesta, koska nykymeno ahdistaa.”

”Jokainen pienikin teko vaikuttaa ja nyt meitä on monta!”

”Yksinkertaisimmillaan motiivi lahjoittamiseen on jättää perintö tuleville sukupolville, äideiltä tyttärille ja siskoilta siskoille.”

”Kaikki se, mitä luonto on mulle antanut? Nyt on aika antaa takaisin!”

”Itselleni metsä on koti ja aarreaitta marjoineen ja sienineen.”

”Se että uskovana metsä on mulle kuin kirkko eli pyhä. Siinä on syytä tarpeeksi.”

”Tämä on kannanotto ”kasvaahan se metsä takaisin” – tasolla käytävään keskusteluun metsien monimuotoisuudesta.”

Keräyksen eteneminen

22.385,- €

Päivitetty 06.03.2023

Lahjoita kampanjaan

Outdoor Siskojen Sydänmetsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top