Hakattu metsä ei vastaa

Luonnonperintösäätiö avasi syksyllä 2021 kampanjan, jolla haluttiin herättää huomiota metsiensuojelun tärkeydestä. Keräys vietiin onnistuneesti maaliin ja tuotoilla suojeltiin metsää eteläisessä ja itäisessä Suomessa.

Hakattu metsä ei vastaa -kampanjan tarkoituksena oli kerätä lahjoituksia metsiensuojeluun ja jakaa tietoisuutta ikimetsien rauhoittamisen tärkeydestä. Tavoitteissa onnistuttiin hyvin ja yhteensä saatiin kerättyä lahjoituksia yli 200 000 euroa.

Kampanjan puitteissa kokeiltiin säätiölle uusia varainkeruumenetelmiä, kuten tekstiviestilahjoittamista ja kuuluvuutta radioaalloilla. Näistä saatiin positiivisia kokemuksia ja ikimetsien asiaa kiitettävästi esille. Lahjoittajien tuella suojeltiin metsää muun muassa Nurmijärveltä, Paraisilta ja Kiteeltä. Keräyksen tuottoja haluttiin kohdentaa suojelullisesti haavoittuville alueille Etelä- ja Itä-Suomeen.

Suojelun jälkeen säätiön rauhoittamissa metsissä voi edelleen vaeltaa, sienestää ja marjastaa – sekä kohdata ainutlaatuista kauneutta ja hiljaisuutta, joka monesta muusta paikasta on jo kadonnut.

Luonnonperintösäätiön suojelemat metsät säilyvät seuraaville sukupolville myös meidän jälkeemme, eikä niiden suojelupäätöksiä koskaan pureta.

Hakattu metsä ei vastaa -kampanja käynnistettiin 11.10.2021 ja se kesti vuoden 2022 loppuun.

www.hakattumetsa.fi

(Kuvitus: Christer Nuutinen)

Tutustu käynnissä oleviin kampanjoihin

Shopping Cart
Scroll to Top