Hannan muistometsä syntyy Konnevedelle

Viime helmikuussa alkaneen Hannan muistometsäkeräyksen tuloksena Hanna Pahlstenin muistometsä syntyy Konnevedelle, Luonnonperintösäätiön Linnunlaulun suojelualueen viereen.

Helmikuussa 2018 Luonnonperintösäätiöön otti yhteyttä 32-vuotiaan jyväskyläläisen luonnonystävän ja perheenäidin, Hanna Pahlstenin, ystäväjoukko. Kolmen vuoden sairastamisen jälkeen, juuri ennen joulua 2017, Hannan leukemiahoidot lopetettiin. Ystävät halusivat antaa Hannalle vielä viimeisen lahjan, hänen nimeään kantavan luonnonsuojelualueen. Perjantaina 2.3.2018 Hanna menehtyi.

Hannan muistometsä on noin kuuden ja puolen hehtaarin kokoinen. Se sijoittuu Lahnanen-järven rantaan ja pienelle harjanteelle rannan lähellä. Se on maisemallisesti komea metsä, joka täydentää ja monipuolistaa Linnunlaulun suojelualuetta nostaen kokonaispinta-alan 14 hehtaariin. Harjanteen päällä ja ylärinteessä kasvaa vanhaa mäntymetsää, alempana järven rannassa myös vanhoja kuusia. Alueella on erityisen kauniita, pyöreämuotoisia kivenjärkäleitä. Laajentuneessa Linnunlaulun metsässä on tehty keväällä havaintoja sekä metsosta että teeristä samoin kuin useista tikkalajeista.

Hanna ehti itsekin nähdä alueen, jonne muistometsä tulee. Suojelualueelle tehdään muistelupaikka, jossa Hannan sukulaiset ja ystävät saavat hänen toiveensa mukaisesti kuulla edesmenneen läheisensä tuulen huminana puissa ja jossa jokainen metsänkulkija voi rauhoittua
luonnon ääreen omine ajatuksineen. Hannan muistometsän avajaiset järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Muistometsäalueen laajentaminen kerätyillä varoilla tai toisen, pienemmän alueen osto esimerkiksi Hannan kotiseudulta Pieksämäeltä on tulevaisuuden suunnitelmissa.

Hanna Pahlstenin muistometsä on Luonnonperintösäätiön neljäs henkilön nimeä kantava muistometsä.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top