Hakattu metsä ei vastaa -kampanja toi yli 200 000 euroa metsiensuojeluun

Säätiö avasi syksyllä 2021 kampanjan, jolla haluttiin herättää huomiota metsiensuojelun tärkeydestä. Keräys vietiin onnistuneesti maaliin ja tuotoilla suojeltiin metsää eteläisessä ja itäisessä Suomessa.

Hakattu metsä ei vastaa -kampanjan tarkoituksena oli kerätä lahjoituksia metsiensuojeluun ja jakaa tietoisuutta ikimetsien rauhoittamisen tärkeydestä. Tavoitteissa onnistuttiin hyvin ja yhteensä saatiin kerättyä lahjoituksia noin 208 000 euroa.

”Kampanjan puitteissa kokeilimme meille uusia juttuja, kuten tekstiviestilahjoittamista ja kuuluvuutta radioaalloilla. Saimme näistä positiivisia kokemuksia ja ikimetsien asiaa kiitettävästi esille. Lahjoittajien tuella saimme suojeltua metsää muun muassa Nurmijärveltä, Paraisilta ja Kiteeltä. Keräyksen tuottoja haluttiin kohdentaa suojelullisesti harmillisen haavoittuville alueille eli Etelä- ja Itä-Suomeen. Näille alueille kiinnitämme jatkossakin suojelullisesti erityishuomiota”, kertoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Säätiön viimeaikaisista kampanjoista erityisesti Susimetsäkeräys on herättänyt runsaasti mielenkiintoa, ja keräykseen on virrannut lahjoituksia hyvään tahtiin. Susimetsäkampanjan graafista ilmettä kehitetään yhdessä taiteilija Christer Nuutisen kanssa, joka oli mukana myös Hakattu metsä ei vastaa -kampanjan rakentamisessa. Myös Itä-Suomi on saanut kampanjarintamalla huomiota, kun helmikuussa avattiin Suojele pala Itä-Suomea -kampanja.

”Hakattu metsä ei vastaa toi erinomaisen keräystuloksen ja sen avulla saatiin suojelun piiriin monimuotoisia metsäalueita. Etsimme lahjoittajia kuunnellen ja heidän kanssaan uusia kampanjaideoita sitä mukaa kun entisiä saadaan maaliin. Tänä vuonna nostamme esille luonnonvaraisiin eläimiin liittyviä teemoja, kun aiemmin fokus on ollut luontotyypeissä. Esimerkiksi meillä käynnistyivät äskettäin kampanjat suden ja jokihelmisimpukan ja lähitulevaisuudessa myös majavan elinpiirien suojelemiseksi. Muitakin eläinteemoja ideoidaan”, kertoo Luonnonperintösäätiön kampanjasuunnittelusta vastaava suojelujohtaja Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top