Mikko Saarelan muistometsäkeräys avattu

Muusikko, kalabiologi, biologian ja maantiedon lehtori Mikko Saarela kuoli syöpään 11.1. 2019. Hänen muistokseen on perustettu Luonnonperintösäätiön kautta keräys, jonka tavoitteena on saada perustettua luonnonsuojelualue, joka kantaa nimeä Mikko Saarelan muistometsä.

Mikko kasvoi Ylöjärvellä, missä hän lapsena leikki metsässä ja kävi myöhemmällä iällä kavereiden kanssa kalareissuilla. Lapsena syntynyt vahva luontosuhde vaikutti siihen, että Mikko aloitti biologian opinnot Helsingissä ja valmistui kalabiologiksi. Työskentely kalabiologina muuttui kalastusharrastukseksi, kun Mikko työskenteli musiikin parissa.


Mikko tunnetaan yhtenä Eppu Normaalin perustajista ja myöhemmin mm. Freud, Marx, Engels & Jung -yhtyeen jäsenenä. Mikon käsialaa ovat monet Suomi-rockin klassikoiden sanoitukset.


Metsä oli Mikolle tärkeä ajattelu- ja rauhoittumispaikka, josta hän nautti sekä taiteilijan että tiedemiehen silmin. Lapinkoira Helmi huolehti siitä, että Mikko kävi päivittäin lähimetsässä kävelyillä vuodenkiertoa havainnoimassa. Mikon sanoitukset kuvasivat monia teemoja. Biologian ja maantieteen opettajana sekä yhteiskunnallisilla ja luontoaiheisilla sanoituksillaan Mikko halusi aktivoida ihmisiä edistämään kestävää kehitystä.
Mikon kuoltua ystävät halusivat muistaa Mikkoa jotenkin ja näin syntyi ajatus Mikon muistometsäkeräyksestä.

Keräyksen suojelijana toimii Eppu Normaali.

Osallistu Mikko Saarelan muistometsäkeräykseen lahjoittamalla valitsemasi summa.
- Valitse lahjoituksen saajaksi Luonnonperintösäätiö
- Lisää säätiön tilinumero FI78 5494 0950 0224 93
- Valitse lahjoitussumma
- Kirjoita viestikenttään teksti: Mikko Saarelan muistometsä

Mikko Saarela In memoriam -sivu Facebookissa 
Mikko Saarelan muistokonsertti 5.3.19
Muistokirjoitus Mikosta Eppu Normaalin Facebook-sivuilla
Arto Pajukallion muistokirjoitus Mikosta Helsingin Sanomissa

Kampanjat