Anni Kytömäki ja Minna Pyykkö säätiön hallitukseen, Harri Hölttä suojeluasiantuntijaksi

Luonnonperintösäätiön vuosikokouksessa maaliskuun lopulla säätiön hallitus vahvistui kahdella tunnetulla luontoalan vaikuttajalla. Hallituksessa aloittavat uusina jäseninä kirjailija Anni Kytömäki ja luontotoimittaja Minna Pyykkö. Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Matti Aalto, varapuheenjohtaja Mikko Hovila ja jäsenet Heli Jutila, Reidar Palmgren ja Risto Sulkava.

”Anni Kytömäki ja Minna Pyykkö olivat kysyttäessä heti valmiina hallitukseen. Saimme ammatillisesti hyvät tyypit tukemaan säätiön suojelutyötä”, toteaa Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Anni Kytömäki on koulutukseltaan luontokartoittaja. Hän on kirjoittanut kolme romaania, joista Margarita voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2020. Kytömäki toimi Luonnonperintösäätiön hallituksessa vuosina 2003–2016.

”Palasin hyvin mielelläni Luonnonperintösäätiön hallitukseen. Romaaneissanikin puhun luonnon puolesta, mutta säätiön kautta on mahdollista tehdä vielä konkreettisempaa suojelutyötä”, Kytömäki kertoo.  

Minna Pyykkö on koulutukseltaan biologi ja psykologian maisteri, ja Helsingin yliopiston kunniatohtori.  Hänellä on lisäksi kuvataiteilijan koulutus. Pyykkö on tehnyt Yleisradiolle luonto-ohjelmia 1990-luvulta asti. 

”Luonnonperintösäätiö on vanhojen metsien asialla. Metsät ovat minulle rakkaita ja olen seurannut säätiön suojelutoimintaa pitkän aikaa. Nyt on hienoa päästä mukaan”, Pyykkö toteaa. 

Myös Luonnonperintösäätiön henkilökunta sai vahvistusta alkuvuodesta, kun suojeluasiantuntijana aloitti Harri Hölttä. Hän on toiminut Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtajana, metsä- ja ympäristöhistorian tutkijana ja metsäasiantuntijana.

”Mielenkiintoista aloittaa uudessa työtehtävässä. Pyrin osaltani vaikuttamaan siihen, että vanhoja metsiä saadaan entistä tehokkaammin suojelun piiriin”, Hölttä kertoo.

”Harri Höltän saaminen mukaan pieneen mutta tehokkaaseen tiimiimme on uusi askel kohti suojelustrategian seuraavaa vaihetta. Näiden merkittävien uudistusten myötä olen äärimmäisen iloinen Luonnonperintösäätiön tulevaisuuden näkymistä”, visioi toiminnanjohtaja Forsberg.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös