Anni Kytömäki ja Minna Pyykkö säätiön hallitukseen, Harri Hölttä suojeluasiantuntijaksi

Luonnonperintösäätiön vuosikokouksessa maaliskuun lopulla säätiön hallitus vahvistui kahdella tunnetulla luontoalan vaikuttajalla. Hallituksessa aloittavat uusina jäseninä kirjailija Anni Kytömäki ja luontotoimittaja Minna Pyykkö. Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Matti Aalto, varapuheenjohtaja Mikko Hovila ja jäsenet Heli Jutila, Reidar Palmgren ja Risto Sulkava.

”Anni Kytömäki ja Minna Pyykkö olivat kysyttäessä heti valmiina hallitukseen. Saimme ammatillisesti hyvät tyypit tukemaan säätiön suojelutyötä”, toteaa Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Anni Kytömäki on koulutukseltaan luontokartoittaja. Hän on kirjoittanut kolme romaania, joista Margarita voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2020. Kytömäki toimi Luonnonperintösäätiön hallituksessa vuosina 2003–2016.

”Palasin hyvin mielelläni Luonnonperintösäätiön hallitukseen. Romaaneissanikin puhun luonnon puolesta, mutta säätiön kautta on mahdollista tehdä vielä konkreettisempaa suojelutyötä”, Kytömäki kertoo.  

Minna Pyykkö on koulutukseltaan biologi ja psykologian maisteri, ja Helsingin yliopiston kunniatohtori.  Hänellä on lisäksi kuvataiteilijan koulutus. Pyykkö on tehnyt Yleisradiolle luonto-ohjelmia 1990-luvulta asti. 

”Luonnonperintösäätiö on vanhojen metsien asialla. Metsät ovat minulle rakkaita ja olen seurannut säätiön suojelutoimintaa pitkän aikaa. Nyt on hienoa päästä mukaan”, Pyykkö toteaa. 

Myös Luonnonperintösäätiön henkilökunta sai vahvistusta alkuvuodesta, kun suojeluasiantuntijana aloitti Harri Hölttä. Hän on toiminut Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtajana, metsä- ja ympäristöhistorian tutkijana ja metsäasiantuntijana.

”Mielenkiintoista aloittaa uudessa työtehtävässä. Pyrin osaltani vaikuttamaan siihen, että vanhoja metsiä saadaan entistä tehokkaammin suojelun piiriin”, Hölttä kertoo.

”Harri Höltän saaminen mukaan pieneen mutta tehokkaaseen tiimiimme on uusi askel kohti suojelustrategian seuraavaa vaihetta. Näiden merkittävien uudistusten myötä olen äärimmäisen iloinen Luonnonperintösäätiön tulevaisuuden näkymistä”, visioi toiminnanjohtaja Forsberg.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top