Aki Kaurismäki lahjoitti Luonnonperintösäätiölle aarniometsän

Polveilevaa kalliomännikköä ja valoisina hohtavia jäkälähuippuja, rinteillä tummanpuhuvana seisovaa kuusimetsää joukossaan pökkelöitä, keloja, vanhoja rauduskoivuja ja vaahteraa. Monimuotoista aarniometsää sellaisena miksi se luonnon huomassa kasvaa. Tällainen on Luonnonperintösäätiön uusin suojelualue, Keuraanmäki Pusulassa neljän kilometrin päässä Karkkilasta. Sen lahjoittivat säätiölle elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki ja hänen vaimonsa Paula Oinonen.

Kaurismäki on tunnettu paitsi elokuvistaan myös kantaaottavana luonnonystävänä.

– Metsä tarkoittaa minulle rauhaa, mahdollisuutta hiljentyä kuuntelemaan honkien huminaa. Samalla tarkkailen maastoa sieniaterian toivossa, Kaurismäki kuvailee.

Keuraanmäen metsä kuului aiemmin Kaurismäen hotelli Oivalle ja sitä edeltäneelle vanhainkodille.

– Metsää ei ole hyödynnetty taloudellisesti tietääkseni koskaan vaan se on saanut elää omassa rauhassaan, Kaurismäki kertoo.
Yhteinen metsäretkeily vahvistaa tämän: metsässä ei näy lainkaan sahakantoja.

Aki Kaurismäki ja Paula Oinonen halusivat lahjoittaa tämän noin viiden ja puolen hehtaarin metsän nimenomaan Luonnonperintösäätiölle.

– Luotamme siihen, että tuo pieni, mutta äärettömän monimuotoinen metsä on Luonnonperintösäätiön hoivassa ikuisesti turvassa, lahjoittajat sanovat.

Aki Kaurismäki muistuttaa, että ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa jokaisella yksittäisen ihmisen teolla on merkitystä, vaikka teko tuntuisi pieneltä.

Keuraanmäki on koko maassa toimivan Luonnonperintösäätiön 92. suojelualue ja kolmas suojeltu metsäalue Uudellamaalla.

Kuva Anneli Jussila

Keuraanmäki Kansalaisen karttapaikalla.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top