Ylöjärvelle perustetaan Tiitiäisen metsä

Luonnonperintösäätiö ja WSOY ovat perustaneet kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi Ylöjärvelle Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen, johon kerätään rahaa lahjoituksilla ja Tiitiäisen metsä -lahjakokoelmalla. Kirja sisältää Kunnaksen rakastetuimpia runoja ja se on kirjailijan rakkaudenosoitus suomalaiselle metsälle.

Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mäntyjä ja haapoja. Kahdenkymmenenseitsemän hehtaarin metsä sijaitsee lähellä Ylöjärven keskustaa, aivan Pikku-Ahveniston vieressä, joten alueelle pääsee vaivattomasti virkistäytymään. Metsästä löytää valtavia muurahaiskekoja, sammaloitunutta kalliota, runsaasti lahopuuta ja monipolvisia, helppokulkuisia polkuja. Myös liito-oravan tiedetään viihtyvän Tiitiäisen metsässä.

”Alue sopii todella hyvin juuri Tiitiäisen metsäksi. Sen vanhat puut luovat salaperäistä ja satumaista tunnelmaa. Metsä on helppojen kulkuyhteyksien päässä, joten sinne on lastenkin helppo tulla luontoa tutkimaan ja viihtymään”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila kertoo.

Kirsi Kunnaksen klassiset runot vievät metsäluontoon ja mielikuvitukseen upeassa runokokoelmassa, jonka on kuvittanut Silja-Maria Wihersaari. Tiitiäisen metsä on huomionosoitus suomalaiselle metsälle, sen runoissa vuodenajat ja aika-avaruus kohtaavat sekä ihmisen aistikokemuksen että satujen ulottuvuuden.

”Metsä on kokonainen oma maailmansa täynnä metsäluonnon vilkasta elämää ja sen tapahtumia, ja me ihmiset olemme osa sen olemusta. Me olemme metsäkansaa. Onhan metsä muovannut ajatteluamme ja aistejamme pitkän yhteisen historiamme aikana”, muistuttaa Kirsi Kunnas.

WSOY tukee kampanjaa 20 000 euron summalla ja lahjoittaa jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta euron Tiitiäisen metsä -suojelualueelle. Merkittävän lahjoituksen Tiitiäisen metsään on tehnyt myös hollolalainen Anneli Kari. Keräykseen voi kuka tahansa osallistua Luonnonperintösäätiön sivuilla. Myyntiin on tulossa myös upeita Silja-Maria Wihersaaren kuvittamia Tiitiäisen metsä -lahjakortteja.

Tiitiäisen metsä kartalla

Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top