Uusi suojelumetsä Etelä-Karjalaan

Kaikkallion yli 17 hehtaarin metsä Imatralla siirtyi Luonnonperintösäätiölle joulun alla 2013. Se sijaitsee Imatran eteläosassa, muutaman kilometrin päässä valtakunnan rajasta. Luonnoltaan lumoavan metsäalueen möi säätiölle Juho Rossin kuolinpesä.

Kaikkallion metsästä kaksi kolmannesta on noin satavuotiasta, lähes luonnontilaista lehtosekametsää: kuusta, koivua, mäntyä ja haapaa. Metsää ei ole käsitelty vuosikymmeniin, ja se vaikuttaa monin paikoin täysin koskemattomalta.

Metsäaluetta hallitsee siihen miltei kokonaan sisältyvä Kaikkallio jyrkänteineen ja halkeamineen. Kallioaluetta vartioivat puut ovat todella järeitä ja korkeita. Vanhin metsä sijoittuukin kallioalueelle ja sen tuntumaan. Länsi- ja eteläosassa on nuorempia, myös lehtipuuvaltaisia osia. Kaikkallion hiidenkirkko – pirunkirkkonakin tunnettu kalliomuodostelma – on seudulla tunnettu vaelluskohde.

Lahopuuta Kaikkalliossa on paljon, myös puustoltaan nuoremmissa osissa. Lähellä alueen eteläkaakkoista laitaa mutkittelee pieni, lehtipuureunuksen suojaama joki.

Kaikkallio on Luonnonperintösäätiön 45. suojelualue ja kolmas Etelä-Karjalassa, jossa metsistä on suojeltu vain puoli prosenttia.

Kuva: Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös