Utterinvuori

Kunta: Hämeenlinna
Suojeluvuosi: 2020
Pinta-ala: 54 ha
Utterinvuori Suojelualue Luonnonperintösäätiö Hauho Hämeenlinna

Utterinvuori on 54 hehtaarin kokoinen vuorenlaelle ja sen lähimaastoihin levittäytyvä metsäalue Hauholla, Hämeenlinnan lähistöllä. Läheistä Iso-Roinetta viisikymmentä metriä korkeammalle kohoava Utterinvuori on hakkaamattomana poikkeus hämäläisessä maisemassa ja näkyy pitkälle korkeine puineen. Metsän ylispuut alueen vanhimmissa osissa ovat monisatavuotiaita. Vuoren laella tiedetään olleen paikkakunnalla tunnettu uhripuu, jonka tyvi on todennäköisesti vielä nähtävissä.

Utterinvuoren alue ostettiin Pelimetsän lahjoitusvaroilla. Pelimetsä on Suomen pelinkehittäijien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka takana on lukuisia pelialan vaikuttajia ja yrityksiä. Pelimetsän ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2020 lahjoittama summa – lähes 500 000 euroa – on Luonnonperintösäätiön historian suurin yksittäinen lahjoitus, testamentit pois lukien.

Kuvat: Anneli Jussila ja Mari Helkiö.

Suojele pala ikimetsää

Utterinvuori

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Kuvagalleria

Utterinvuori on vuorenlakimetsä Hauholla, Hämeenlinnan lähistöllä. Läheistä Iso-Roinetta 50 metriä korkeammalle kohoava Utterinvuori on hakkaamattomana poikkeus hämäläisessä maisemassa.
Shopping Cart
Scroll to Top