Mustakorpi

Kunta: Nousiainen
Suojeluvuosi: 2008
Pinta-ala: 13 ha

Säätiö osti keväällä 2008 Mustakorven metsän Nousiaisten Mustakulmalta. Mustakorpi (alun perin nimellä Suonperä II) löytyi metsätiloja myyvältä internetsivustolta. Säätiön ja sen tukiyhdistyksen edustajien katselmuksissa 13 hehtaarin metsäalue todettiin arvokkaaksi, ja säätiö osallistui tarjouskilpailuun. Iloiseksi yllätykseksi tarjous voitti täpärästi.

Metsässä ei ole tehty hakkuita vuosikymmeniin; myrsky riehui siellä 1950-luvulla ja entinen omistaja kävi kaatamassa joitakin puita alueelta viimeksi 1960-luvulla. Sittemmin alue on jätetty rauhaan ja metsä onkin kasvanut erittäin tiheäksi.

Mustakorven jylhin osa on vanha, koskematon hongikko, jossa kilpikaarnaiset männyt humisevat korkeuksissaan. Muualla metsä kasvaa nuorempia, eri-ikäisiä havu- ja lehtipuita, mikä antaa hyvät edellytykset luonnolliselle kehityskululle. Metsän siimeksessä viihtyy jo vaateliastakin lajistoa, esimerkiksi liito-orava sekä männynkääpä-niminen sieni. Ilmeikkyyttä maastoon tuovat pienet räme- ja korpipainanteet.

Näin löydät Mustakorpeen

Osoite: Haatintie 95, Nousiainen. Nousiaisista päin tullessa kuljetaan itään Koljolaan ja ylitetään Hirvijoki. Sillalta noin kahden kilometrin päässä kääntyy vasemmalle pohjoiseen pikkutie, jota kuljetaan noin sata metriä. Käännytään oikealle itään. Noin kilometrin päässä Lapilan talon kohdalla valitaan vasemmanpuoleinen tiehaara ja jatketaan noin 150 metriä. Oikealla puolella on havaittavissa metsän reunasta lähtevä vanhanajan metsäpolku, joka johtaa Mustakorpeen. Muutaman sadan metrin matkalta metsä on vain noin sata metriä leveä ja sen vasemmalle puolelle jää Nummen pelto. Kauempana metsä avautuu suorakaiteen muotoiseksi, ja polku haaraantuu useaan suuntaan.

Suojele pala ikimetsää

Mustakorpi

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Kuvagalleria

Sankka korpimetsä, jota juhlistaa kilpikaarnamäntyjä kasvava mäki.
Shopping Cart
Scroll to Top