Keskimmäisen Kivijärven metsä

Kunta: Inari
Suojeluvuosi: 2023
Pinta-ala: 81 ha

Luonnonperintösäätiö teki maaliskuussa 2023 kaupan tästä syrjäisestä Inarin Nellimissä sijaitsevasta 81 hehtaarin metsäalasta. Keskimmäisen Kivijärven metsä on osa entistä porotilaa. Metsän itäosassa on noin 15 hehtaarin kokoinen talouskäytössä ollut osa, mutta muutoin alue on jotakuinkin kirveen koskematon. Lohkareiset kangasmaat viettävät kohti erämaista Keskimmäistä Kivijärveä. Parisataavuotiaiden petäjien joukossa kasvaa harvakseltaan koivuja ja jokunen haapakin. Maahan kaatuneita keloja on paljon ja sieltä täältä löytyy vanhoja palokantoja.

Suomen jäljellä olevista suojelemattomista luonnonmetsistä valtaosa sijaistee Keskimmäisen Kivijärven tavoin Ylä-Lapissa. Alueet ovat elintärkeässä osassa metsälajien säilymisen kannalta. Keskimmäisen Kivijärven metsän suojelu on osa Luonnonperintösäätiön Pelastetaan Ylä-Lapin ikimetsät -kampanjaa, joka käynnistyi keväällä 2022.

Suojele pala ikimetsää

Keskimmäisen Kivijärven metsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Kuvagalleria

Nellimissä sijaitseva lohkareisia kangasmaita, parisataavuotiaita petäjiä ja maahan kaatuneita keloja sisältävä luonnonmetsä.
Shopping Cart
Scroll to Top