Säätiön suojelualueet laajenivat Hämeessä ja Pirkanmaalla

Luonnonperintösäätiö on ostanut merkittäviä lisäosia alueilleen ja kasvattanut olemassa olevien suojelualueiden pinta-alaa.

Viime vuonna hankittu Myllyniityn suojelualue Valkeakoskella laajenee metsäkauppojen myötä kolmella hehtaarilla ja on nyt suuruudeltaan yhteensä lähes 18 hehtaaria. Harvinainen lehtipuuvaltainen metsä kätkee sisäänsä muun muassa liito-oravan elinpiirin sekä arvokkaan sinivuokkotyypin lehtokuusikon. Lähimaastossa on muitakin suojelualueita, joita yhdistävänä suojelusaarekkeena Myllyniitty toimii. Laajenemisen myötä Myllyniityn asema entisestään vahvistuu.

”Pyrimme tarmokkaasti kasvattamaan olemassa olevia suojelualueita, koska laajat, yhtenäiset suojelumetsät takaavat parhaiten monimuotoisuuden säilymisen luonnossa. Monet vanhan metsän lajit vaativat selviytyäkseen suuria rauhoitettuja pinta-aloja”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg selventää.

Hämeenlinnassa sijaitseva Keijunmetsä laajeni puolestaan kahden metsäpalstan ostamisen myötä miltei kahdeksalla hehtaarilla. Keijunmetsä suojeltiin alun perin vuonna 2011 ja se oli säätiön ensimmäinen alue Hämeenlinnassa. Nyt uusien metsäkauppojen jälkeen Rengon Vehmaisten kylässä sijaitseva satumainen hämäläismetsä kasvaa pinta-alaltaan 22 hehtaariin. Koko Haltianlahden pohjukka on tärkeää viitasammakon, kahlaajien ja täplälampikorennon elinaluetta, joten lisäosat edistävät kosteikkolajien turvaa runsaasti.

Luonnonperintösäätiön kautta lahjoituksia voi kohdentaa alueittain. Lahjoittaja voi näin vaikuttaa metsien suojeluun paikallisesti. Esimerkiksi Keijunmetsän ja sen lähialueiden suojelutilannetta voi parantaa vaikkapa kohdennetuilla lahjakorttiostoksilla.

”Keijunmetsän lahjakortteja ostetaan meiltä paljon ja se on hyvä vaihtoehto tavalliselle onnittelukortille. Seuraamme säätiössä tarkasti alueellista lahjoittamista ja kohdennamme sen mukaan lahjoituksia maakunnittain ostoihin”, toiminnanjohtaja Forsberg kertoo.

Luonnonperintösäätiö tarvitsee jatkuvasti lahjoituksia niin yksityisiltä kuin yrityksiltäkin, jotta uhanalaiset metsäalueet saataisiin pelastettua ja luonnon monimuotoisuus turvattua. Lahjoitusohjeet löytyvät Luonnonperintösäätiön sivuilta osoitteesta www.luonnonperintosaatio.fi/lahjoita

(Kuva Keijunmetsän suojelualueelta: Johanna Viitanen)

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top