Säätiön suojelualueet laajenivat Hämeessä ja Pirkanmaalla

Luonnonperintösäätiö on ostanut merkittäviä lisäosia alueilleen ja kasvattanut olemassa olevien suojelualueiden pinta-alaa.

Viime vuonna hankittu Myllyniityn suojelualue Valkeakoskella laajenee metsäkauppojen myötä kolmella hehtaarilla ja on nyt suuruudeltaan yhteensä lähes 18 hehtaaria. Harvinainen lehtipuuvaltainen metsä kätkee sisäänsä muun muassa liito-oravan elinpiirin sekä arvokkaan sinivuokkotyypin lehtokuusikon. Lähimaastossa on muitakin suojelualueita, joita yhdistävänä suojelusaarekkeena Myllyniitty toimii. Laajenemisen myötä Myllyniityn asema entisestään vahvistuu.

”Pyrimme tarmokkaasti kasvattamaan olemassa olevia suojelualueita, koska laajat, yhtenäiset suojelumetsät takaavat parhaiten monimuotoisuuden säilymisen luonnossa. Monet vanhan metsän lajit vaativat selviytyäkseen suuria rauhoitettuja pinta-aloja”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg selventää.

Hämeenlinnassa sijaitseva Keijunmetsä laajeni puolestaan kahden metsäpalstan ostamisen myötä miltei kahdeksalla hehtaarilla. Keijunmetsä suojeltiin alun perin vuonna 2011 ja se oli säätiön ensimmäinen alue Hämeenlinnassa. Nyt uusien metsäkauppojen jälkeen Rengon Vehmaisten kylässä sijaitseva satumainen hämäläismetsä kasvaa pinta-alaltaan 22 hehtaariin. Koko Haltianlahden pohjukka on tärkeää viitasammakon, kahlaajien ja täplälampikorennon elinaluetta, joten lisäosat edistävät kosteikkolajien turvaa runsaasti.

Luonnonperintösäätiön kautta lahjoituksia voi kohdentaa alueittain. Lahjoittaja voi näin vaikuttaa metsien suojeluun paikallisesti. Esimerkiksi Keijunmetsän ja sen lähialueiden suojelutilannetta voi parantaa vaikkapa kohdennetuilla lahjakorttiostoksilla.

”Keijunmetsän lahjakortteja ostetaan meiltä paljon ja se on hyvä vaihtoehto tavalliselle onnittelukortille. Seuraamme säätiössä tarkasti alueellista lahjoittamista ja kohdennamme sen mukaan lahjoituksia maakunnittain ostoihin”, toiminnanjohtaja Forsberg kertoo.

Luonnonperintösäätiö tarvitsee jatkuvasti lahjoituksia niin yksityisiltä kuin yrityksiltäkin, jotta uhanalaiset metsäalueet saataisiin pelastettua ja luonnon monimuotoisuus turvattua. Lahjoitusohjeet löytyvät Luonnonperintösäätiön sivuilta osoitteesta www.luonnonperintosaatio.fi/lahjoita

(Kuva Keijunmetsän suojelualueelta: Johanna Viitanen)

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös