Säätiölle suojelualue Hämeenlinnasta

Säätiö osti heinäkuussa 2011 Rengon Vehmaisen kylästä seitsemän hehtaarin Keijunsuon metsän. Keijunsuo on säätiön ensimmäinen alue Hämeenlinnassa. Säätiön suojelualueiden määrä nousi kaupan myötä kolmeenkymmeneen.

Keijunsuo (ent. Keljunsuo) sijaitsee Paloniitunjärven Haltianlahden eteläpuolella ja rajoittuu järven suojaamiseksi perustettuun noin 90 hehtaarin suojelualueeseen. Paloniitunjärvi on valtakunnallisesti arvokas lintuvesi ja siinä elää mm. EU:n direktiivilaji täplälampikorento.

Keijunsuo on kangasrämeen vanha metsä, jossa esiintyy puuston kerroksisuutta ja jonkin verran lahopuuta. Puista vanhimmat ovat matalia, kilpikaarnaisia mäntyjä, mutta myös eri-ikäistä lehtipuuta on noussut metsään. Keijunsuo on ollut Metsähallituksen hallussa ja jäänyt ehkä vuosikymmeniksi hoitotoimenpiteiden ulkopuolelle; siellä ei myöskään ole koskaan juuri hakattu – kannot puuttuvat alueelta lähes tyystin. Suuri osa alueelle kaivetuista ojista on madaltunut ja syvemmät ovat talkoilla tukittavissa. Keijunsuo onkin kiinnostava ennallistamiskohde, missä luonnontilaan palautuminen on jo edennyt omalla painollaan. Metsän arvoa nostaa sen sijainti suojelualueen kupeessa ja rauhallisessa, metsäisessä ympäristössä kaukana isoista teistä.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun. Kääpämetsäkampanjalla Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa, että käävillä on merkittävä rooli monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja metsien luonnollisessa uusiutumisessa. Suomen metsissä voi tavata yli kaksisataa eri…
Lue lisää
Blue Forest

Blue Forest suojeluun Lopella

Luonnonperintösäätiö osti Vantaan kaupungilta poikkeuksellisen upean metsäalueen 340 000 euron hintaan. Luonnonperintösäätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue Forest.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös