Säätiö sai lahjaksi laajan metsäalueen Vieremältä

Luonnonperintösäätiö sai arvokkaan testamenttilahjoituksen Vieremältä Pohjois-Savosta. Viime vuoden keväällä kuollut Veikko Savolainen jätti Luonnonperintösäätiölle perintönä saamansa ison metsätilan suojeltavaksi. Puroniityn suojelualueella on kokoa komeat 105 hehtaaria.

”Pääosin keski-ikäisistä metsistä koostuva tila on ollut tavanomaisessa metsätalouskäytössä, mutta löytyy sieltä aarteitakin. Näistä arvokkaimpana majavan padon seurauksena syntynyt vaikeakulkuinen tulvaluhta ja sitä reunustava haapakorpi, johon on muodostunut vettymisen myötä paljon lahopuuta”, kertoo Luonnonperintösäätiön suojeluasiantuntija Ari-Pekka Auvinen.

Puroniityn Luonnonperintösäätiölle testamentannut lapseton Veikko Savolainen toimi ikänsä myyjänä ja myymälänhoitajana Iisalmessa. Hän oli innokas luonnonystävä, kalastaja ja Lapin kairojen kulkija. Veikon tiedetään pitäneen yhteyttä myös Luonnonperintösäätiön perustajaan Pentti Linkolaan.

Luonnonperintösäätiöllä on Pohjois-Savossa tällä hetkellä yhteensä kolme suojelualuetta: Tervossa sijaitseva Käpyranta hankittiin monen kaupan kautta vuosina 2009-2014. Kiuruveden Ylpässuo ostettiin puolestaan viime vuoden lopulla Itä-Suomen yliopiston kymmenvuotisjuhlan kunniaksi perustetun keräyksen tuotoilla.

Luonnonperintösäätiö etsii aktiivisesti suojelualueita myös Pohjois-Savosta ja ottaa vastaan vinkkejä potentiaalisista suojelukohteista.

Puroniitty kartalla

Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top