Säätiö sai arvokkaan luontolahjan Aurasta

Luonnonperintösäätiö sai Varsinais-Suomesta lahjaksi metsän, jonka nimeksi tulee suojeltuna Tapsunkolkka. Aiemmalta nimeltään tämä neljäntoista hehtaarin alue on Sepänpelto, ja se sijaitsee Aurassa, 25 kilometriä Turusta koilliseen.

Metsän lahjoitti Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien ystävä Reeta Kuuskoski, joka on aikoinaan saanut metsän lahjaksi isältään. Kuuskoski tutustui hiljattain Luonnonperintösäätiön nykytoimintaan ja vakuuttui siitä, että säätiön suojelemana metsä säilyy koskemattomana ja pysyvä suojelu kunnioittaa parhaalla mahdollisella tavalla hänen isänsä muistoa.

”Vaikutuin suuresti säätiön aikaansaannoksista suojelutyössä. Luonnonperintösäätiö on nykyään näkyvä ja kannustava suojelutoimija, joka innostaa luontoihmisiä mukaan suojelutalkoisiin. Toivon, että mahdollisimman moni muukin osallistuisi tärkeään asiaan lahjoittamalla metsiään Luonnonperintösäätiölle”, Kuuskoski kommentoi.

Tapsunkolkka on mäntyvaltainen metsä, josta löytyy jäkälien ja kanervien täplittämää kalliota sekä runsaasti mustikkaa ja puolukkaa kasvavaa kangasmaata. Metsä on säilynyt koskemattomana pitkiä aikoja. Siellä viihtyvät esimerkiksi hömö- ja töyhtötiainen, joista tehtiin havaintoja syksyisellä tarkastuskäynnillä.

Tapsunkolkka on Luonnonperintösäätiön 13. suojelualue Varsinais-Suomessa. Luonnonperintösäätiön huomassa Tapsunkolkka jää pysyvästi rauhaan ja muodostaa jatkossakin turvapaikkoja lukuisille uhanalaisille lajeille. Turvapaikkoja tarvittaisiin kuitenkin enemmän, ja varsinkin eteläisessä Suomessa metsiä pitäisi saada nopeasti suojeluun paljon nykyistä enemmän.

”Varsinais-Suomen suojelutilanne on valitettavan surkea ja metsät huonossa kunnossa. Siksi tällainen lahjoitus on Luonnonperintösäätiölle ja sen kautta koko Suomen luonnolle kullanarvoinen. Kaikkien, joilla vain on mahdollisuus, olisi tärkeää saattaa metsiään suojelun piiriin. Se onnistuu helposti lahjoittamalla metsiä Luonnonperintösäätiölle”, kertoo säätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top