Saarijärven Mörkökorvesta metsää suojeluun

Luonnonperintösäätiö osti elokuussa 2013 kappaleen vanhaa kuusimetsää Saarijärven Lannevedeltä.

Mörkökorven metsä on suurelta osin reilusti yli satavuotiasta, aarniomaista kuusimetsää. Kaikkialla kuusten seassa kasvaaa vanhoja, kookkaita lehtipuita, enimmäkseen koivuja. Osassa metsää kuusten seurana on vanhoja mäntyjä. Lahopuuta Mörkökorvessa on runsaasti sekä pystyssä että eri-ikäistä maalahopuuta.

Mörkökorven aluetta monipuolistaa sen länsilaidalla kostea korpi. Alueella on myös vanhaa, jo metsittyvää niittyä, jonka reunamilla puusto on lehtipuuvaltaista.

Mörkökorven metsä on valtaosin harvinaisen luonnontilainen. Alueen pinta-ala on seitsemisen hehtaaria.

Mörkökorpi on Luonnonperintösäätiön 40. suojelualue ja kolmas Keski-Suomessa.

Kuva: Anneli Jussila

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös