Puolangan Tulijoen ranta-alueen suojelu laajeni

Luonnonperintösäätiö laajensi toukokuussa ostamaansa metsäaluetta Puolangan Nalkin kylässä. Tunnelmallinen kangasmetsien ja rämeiden luonnehtima alue sijaitsee kirkasvetisen Tulijoen rannalla.

– Lisäalue sijaitsee Tulijoen rannalla. Laajennus on pinta-alaltaan pieni, vain vajaat kaksi hehtaaria, mutta suojelun, eheyden ja maiseman kannalta merkittävä. Nyt Tulijoen alueen eteläreuna rajautuu kokonaan rantaan, iloitsee toiminnanjohtaja Anneli Jussila.

Tulijoen yli 55 hehtaarin metsä- ja suoalueeseen kuuluu kaikkiaan pari kilometriä rantaa – alue ikään kuin lepää Tuli- ja Pienijoen sylissä.

Tulijoki on noilla main kirkasvetinen, hiekkapohjainen tammukkapuro. Joella elää myös majava, jonka pesäkekoja on myös laajennusalueen rannalla.

Tulijoki on säätiön 46. suojelualue ja toinen Kainuussa.

Kuva: Majavien töitä Tulijoen rannalla. Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös