Porin Keitaasta Partioaitan nimikkometsä

Partioaitan Luonnonperintösäätiölle lahjoittama Ympäristöbonus, 55 313 euroa, kohdennettiin Keitaan metsään, josta tulee Partioaitan nimikkometsä.

Noin viidenkymmenenkahden hehtaarin Keidas sijaitsee Porissa Noormarkun Lassilassa. Pohjoisessa suojelualueeseen kuuluu puolet kauniin suorantaisen Vähä Särkijärven rantaviivasta. Alueen keskiosa on puoliavointa kanervien värittämää isovarpurämettä, jota ympäröivät vanhat kangasmetsät. Kankaiden puusto on kuusivaltaista ja suurimmaksi osaksi jo sadan vuoden ikään ehtinyttä. Kuusten seassa kasvaa haapoja  ja muutamien kalliopaljastumien reunoilla vanhoja mäntyjä. Lajistolle tärkeää lahopuuta on vanhimmissa kuusikoissa jo runsaasti.

Varhaiskeväällä alueella voi kuulla muun muassa kuovin, metsäviklon, käpylintujen, metsätiaisten ja kurkien ääniä. Loppukesän retkellä telttaan kuului varpuspöllön kiihkeä syyssoidin. Alueen nimi Keidas mukailee karttanimeä, joka on Vähäjärvenkeidas.

Luonnonsuojelun kannalta erityisen hieno asia on Keitaan kytkeytyneisyys muihin suojelualueisiin: metsätila liittyy suoraan eteläpuolellaan sijaitsevaan, eteläisen Suomen oloissa poikkeuksellisen koskemattomaan yli 500 hehtaarin Pitkäsuon alueeseen, joka on valtion hallussa ja tulossa kokonaisuudessa suojeluun. Pitkäsuon reunojen ojat on kaivettu umpeen. Vastaavaa ennallistamista tultaneen tekemään myös Luonnonperintösäätiön Keitaalla.

Lisätietoa Ympäristöbonuskohteista Partioaitan sivuilla

Tiedote Ympäristöbonus-lahjoituksesta

Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top