Pertti Salolaisen juhlalahjoitus vauhditti Päivänsalon suojelua

Luonnonperintösäätiö osti äskettäin Paimelasta Lahden ja Vääksyn väliltä reilun kahdenkymmenen hehtaarin metsäalueen, joka nimetään Päivänsaloksi. Suojelualue sijaitsee päättyvän tien päässä hiljaisella seudulla. Valtaosan alueesta muodostaa järeä, yli satavuotias kuusimetsä, joka kasvaa lehtomaisella kankaalla. Metsässä on myös komeita haaparyhmiä, pieniä kallioita tihkupintoineen, kaksi soistuvaa painannetta ja kalliomännikkö palleroporonjäkälineen. Länteen laskeva rinne kasvaa nuorempaa lehtipuustoa, joka on luonnontilaisesti kylväytynyt, joukossaan arvokkaita lehtipuita kuten metsälehmusta.

Päivänsalon yhteyteen saatiin suojeltua myös siihen liittyvä erillinen metsäkappale, kun ministeri ja pitkäaikainen kansanedustaja Pertti Salolainen keräsi 80-vuotisjuhlapäivänsä kunniaksi WWF:n Oma keräyksen kautta 26 000 euroa metsien suojeluun. WWF ja Salolainen päättivät lahjoittaa Luonnonperintösäätiölle keräyksen tuoton, jolla voitiin suojella noin 2,5 hehtaaria puustoista ikimetsää. Pertti Salolainen on WWF Suomen perustaja ja kunniapuheenjohtaja sekä Luonnonperintösäätiön pitkäaikainen tukija. Hän kannustaa ihmisiä lahjoittamaan luonnonsuojeluun. Paimelan metsän suojelussa kaksi säätiötä, WWF Suomi ja Luonnonperintösäätiö ovat yhdistäneet voimansa metsänsuojelun hyväksi.

”Suosittelen molempia säätiöitä erinomaisina syntymä- ja muiden merkkipäivien keräyskohteina. Myös testamentti on hyvä tapa tukea säätiöiden metsiensuojelutyötä”, Salolainen sanoo.

Salolaisen syntymäpäiväkeräyksen varoilla ostettava Päivänsaloon kytkeytyvä alue nimetään Pertinkulma kakkoseksi. Pertinkulma ykkönen, jonka oston Salolainen rahoitti vuonna 2016, sijaitsee Paimelan Koirasuonmäellä. Se on linnunteitse melko lähellä Päivänsaloa samoin kuin Kullerolehdon suojelualue.

”Päivänsalo ja Pertinkulma kakkonen ovat tärkeä lisä Paimelan arvokkaaseen suojelualueiden ’saaristoon’, toisiaan lähellä sijaitsevien suojelualueiden ketjuun, joka muodostaa ekologisesti merkittävän vanhojen metsien verkoston Päijät-Hämeessä”, kommentoi Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja Anneli Jussila.

Luonnonperintösäätiön, WWF:n ja Pertti Salolaisen yhteisellä retkellä kesäkuun alussa Päivänsaloon kiinnitettiin paikoilleen Pertinkulma kakkosesta kertova kyltti.

Kuva: Teemu Hintsanen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top