Penninkijoen metsä suojellaan Perhossa

Luonnonperintösäätiö on ostanut Perhosta reilun kahdeksantoista hehtaarin suuruisen Penninkijoen metsän. Kyseessä on kaunis soiden ja kangasmaiden mosaiikki Perhon ja Halsuan rajalla Keski-Pohjanmaalla. Suojelualueen etelärajalla virtaa luonnontilainen Penninkijoki, jonka mukaan suojelualue myös nimetään.

”Penninkijoen metsät ovat täysin käsittelemättömiä ja sekapuustoisia. Joukossa on runsaasti haapoja, joista osa on sylintäyteisiä kolopuita”, kertoo Luonnonperintösäätiön suojelupäällikkö Ari-Pekka Auvinen.

Penninkijoen metsä on Luonnonperintösäätiön toinen suojelukohde Perhossa. Vuonna 2015 säätiö suojeli Syrjäjoen alueen, joka sijaitsee linnuntietä noin kahdentoista kilometrin etäisyydellä Penninkijoesta. Lähempänä, vain kahden kilometrin päässä Halsuan kunnanrajan takana sijaitsee Virvatulen vuonna 2012 suojeltu suometsä.

”Nämä ovat erämaisia maakotkan ja metsäpeuran asuttamia Suomenselän sydänmaita, joita on tärkeää saada suojelun piiriin”, Ari-Pekka Auvinen toteaa. Vain noin kolmensadan metrin päähän Penninkijoen metsästä yltää 3 550 hehtaarin laajuisen Hangasneva-Säästöpiirinnevan Natura-alueen raja. Luonnonperintösäätiön tavoitteena on yhdistää Penninkijoen metsä Natura-alueeseen.  

Penninkijoen metsä suojelualuesivuilla

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Johanna Viitanen

Blue Forest -huutokauppa toi 11 404 euroa luonnonsuojeluun

Von Hertzen Brothers -yhtyeen ja Luonnonperintösäätiön järjestämä Blue Forest -artistihuutokauppa päättyi keskiviikkona 21. syyskuuta. Kaikki huippuartistien huutokauppaan lahjoittamat esineet saatiin myytyä eli jokainen kohde saavutti vähintään 500 euron lähtöhinnan. Yhteensä huutokaupalla kerättiin 11 404 euroa.
Lue lisää

Ullatievan suojelualue laajeni Ylä-Lapissa

Luonnonperintösäätiön Ylä-Lapin ikimetsäkampanja on taas ottanut merkittävän harppauksen eteenpäin, kun säätiö osti 54 hehtaarin metsäalueen Enontekiöltä. Alue liitetään osaksi Ullatievan 12 hehtaarin suojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös