Mikko Saarelan muistometsä ostettu Ylöjärveltä

Luonnonperintösäätiö ja Ylöjärven kaupunki tekivät tammikuussa kaupan puustoisesta metsäalueesta Ylöjärveltä. Eppu Normaali -yhtyeen perustajajäseniin kuuluneelle Mikko Saarelalle perustetaan muistometsä, joka sijaitsee Mastosvuorella Asuntilan pohjoispuolella, muutama kilometri keskustasta koilliseen.

Ylöjärven seudun metsät olivat Saarelan nuoruuden maisemia, joissa retkeily oli hänelle sydämen asia. Uusi suojelualue sijoittuu hiljaiselle seudulle Mastosjärven itärannalle ja ympäröi osittain sinne jo aiemmin perustettua suojelualuetta. Saarelan muistometsän koko on reilu 14 hehtaaria, ja yhdessä viereisen suojelualueen kanssa se muodostaa noin 25 hehtaarin suojellun kokonaisuuden. Maastonmuodot vaihtelevat kallioista niiden välisiin notkelmiin ja pieniin laaksoihin. Maisemallisesti kauniin alueen puusto on monipuolista, vaikka ei kaikin osin vielä vanhaa. Osassa metsää kasvaa luonnontilaista männikköä, rehevissä notkelmissa humisee myös vanhempia kuusia, haapoja ja koivuja.

Ajatus muistometsän perustamisesta syntyi Saarelan opiskeluaikaisten ystävien kesken. Yhteistyössä Saarelan lesken kanssa he käynnistivät Luonnonperintösäätiön kautta keräyksen, jonka alkupääoma saatiin keväällä 2019 pidetystä muistokonsertista, jossa esiintyi muun muassa Eppu Normaali.

Mikko Saarela (1958-2019) oli ylöjärveläisen Eppu Normaali -yhtyeen alkuajan basisti ja biisintekijä. Saarela kuului yhtyeen perustajiin ja yhtyeen nimi oli Saarelan ehdotus. Saarela oli koulutukseltaan biologi ja hänet tunnettiin innokkaana luonnonystävänä.

Mikko Saarelan muistometsä on herättänyt runsaasti kiinnostusta julkisuudessa.

https://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/mikko-saarelan-muistometsa

(Kuva: Anneli Jussila)

Jaa somessa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Uusimmat julkaisut

Pyysmäki Suojelualue Luonnonperintösäätiö Mikko Hovila

Pyysmäen metsä suojeluun Somerolla

Luonnonperintösäätiö osti komean metsän Somerolta Varsinais-Suomesta. Noin kahdeksan hehtaarin metsässä kohoaa kookkaita mäntyjä, vanhoja jykeviä rauduskoivuja sekä järeitä haapoja.
Lue lisää
Shopping Cart
Vieritä ylös