Matti Aalto Luonnonperintösäätiön puheenjohtajaksi

Luonnonperintösäätiön puheenjohtajaksi on valittu Matti Aalto. Aallolla on pitkä kokemus luonto- ja ympäristöasioista muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliiton ja BirdLife Suomen järjestötehtävien kautta. Luonnonperintösäätiön hallituksen jäsen Aalto on ollut vuodesta 2019. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja filosofian maisteri.

”Luonnonperintösäätiön toiminta on upeasti kasvusuunnassa, joten sille on selvästi tilausta yhteiskunnassa. Säätiölle lahjoittamalla pääsee konkreettisesti osallistumaan luonnon- ja ilmastonsuojeluun”, kommentoi tuore puheenjohtaja.

Luonnonperintösäätiö on Pentti Linkolan vuonna 1995 perustama säätiö, joka suojelee lahjoitusvaroin Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Aalto on Linkolan tavoin intohimoinen lintuharrastaja ja lihasvoimin liikkuva ulkoilmaihminen.

Säätiön perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja Pentti Linkola kuoli kotonaan Sääksmäen Ritvalassa huhtikuun alussa. Luonnonperintösäätiö kunnioittaa Linkolan elämäntyötä muistokeräyksellä, jonka tuotolla hankitaan muistometsä.

Luonnonperintösäätiön hallituksessa jatkaa varapuheenjohtajana Mikko Hovila. Uutena jäsenenä hallitukseen astuu mukaan Risto Sulkava, pitkän linjan luonnonsuojelija ja entinen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja. Hallituksen muut jäsenet ovat Heli Jutila, Reidar Palmgren ja Ari-Pekka Auvinen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös