Luonnonperintösäätiö osti metsän Uuraisilta

Luonnonperintösäätiö osti joulun alla 2012 Uuraisten Nyrölästä seitsemän hehtaarin metsäalueen, Metsäpirtin.

Yli puolet Metsäpirtistä on vanhaa, liki satavuotiasta korpikuusikkoa. Metsäluontoa monipuolistavat kosteikot: noro, puro ja korpiräme, joka on uhanalainen, vaarantunut luontotyyppi. Puustoltaan erirakenteisella ja vaihtelevalla korpirämeellä kasvaa muun muassa katajaa.

Metsäpirtissä esiintyy kauttaaltaan lehtipuita: paikoin järeitäkin haapoja,pihlajaa, leppää ja jo pökkelöiksi ennättäneitä koivuja. Lahopuuta on myös ikivanhoina maapuina. Alueeseen sisältyy metsittymässä oleva peltotilkku.

Metsäpirtti on Luonnonperintösäätiön 35. suojelualue ja toinen Keski-Suomessa.

Kuva: Ari Aalto.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun. Kääpämetsäkampanjalla Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa, että käävillä on merkittävä rooli monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja metsien luonnollisessa uusiutumisessa. Suomen metsissä voi tavata yli kaksisataa eri…
Lue lisää
Blue Forest

Blue Forest suojeluun Lopella

Luonnonperintösäätiö osti Vantaan kaupungilta poikkeuksellisen upean metsäalueen 340 000 euron hintaan. Luonnonperintösäätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue Forest.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös