Luonnonperintösäätiö osti metsän Uuraisilta

Luonnonperintösäätiö osti joulun alla 2012 Uuraisten Nyrölästä seitsemän hehtaarin metsäalueen, Metsäpirtin.

Yli puolet Metsäpirtistä on vanhaa, liki satavuotiasta korpikuusikkoa. Metsäluontoa monipuolistavat kosteikot: noro, puro ja korpiräme, joka on uhanalainen, vaarantunut luontotyyppi. Puustoltaan erirakenteisella ja vaihtelevalla korpirämeellä kasvaa muun muassa katajaa.

Metsäpirtissä esiintyy kauttaaltaan lehtipuita: paikoin järeitäkin haapoja,pihlajaa, leppää ja jo pökkelöiksi ennättäneitä koivuja. Lahopuuta on myös ikivanhoina maapuina. Alueeseen sisältyy metsittymässä oleva peltotilkku.

Metsäpirtti on Luonnonperintösäätiön 35. suojelualue ja toinen Keski-Suomessa.

Kuva: Ari Aalto.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Näkkälän ikimetsä. Kuva: Petri Haapala

Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huikeaa vauhtia

Huhtikuussa käynnistetty Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huimalla vauhdilla. Toukokuussa kerrottiin Luonnonperintösäätiön saamasta maalahjoituksesta Länsi-Lapista Hannukaisen kylällä Kolarissa. Viime viikolla säätiö teki pinta-alaltaan historiansa suurimmat maakaupat, kun se osti 220 hehtaarin alueen Enontekiöltä.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös