Kaksi aluetta suojeluun Pelimetsän lahjoituksen turvin

Suomen pelialan sisällä syntynyt hanke Pelimetsä teki Luonnonperintösäätiölle merkittävän lahjoituksen, jolla säätiö osti ja suojeli yhteensä 134 hehtaaria monimuotoista metsää.

Pelimetsä on Suomen pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka takana on 29 pelialan vaikuttajaa ja yritystä. Pelimetsän lahjoittama summa – lähes 500 000 euroa – on Luonnonperintösäätiön historian suurin yksittäinen lahjoitus.

”Halusimme yhdessä saada aikaan jotain positiivista ja pysyvää sekä rakentaa samalla toimintamallin, johon muiden on helppo osallistua myöhemmin”, kommentoi pelialan vaikuttaja ja yksi Pelimetsä-projektin vetäjistä, Jani Kahrama.

Lahjoitusvaroilla Luonnonperintösäätiö osti kaksi hienoa aluetta eri puolilta Suomea. Utterinvuori on 54 hehtaarin kokoinen vuorenlakimetsä Hauholla, Hämeenlinnan lähistöllä. Läheistä Iso-Roinetta 50 metriä korkeammalle kohoava Utterinvuori on hakkaamattomana poikkeus hämäläisessä maisemassa. Toinen alue, Tsiuttajoen ikimetsä, sijaitsee Lapissa Inarijärven pohjoispuolisessa erämaassa lähellä yhtenäisen mäntymetsän rajaa. Tämä todellisten ikihonkien kirjoma alue on suuruudeltaan 80 hehtaaria.

“On upeaa, että saamme kaksi näin laajaa ja ainutlaatuista aluetta suojeluun. Kaikki lahjoitukset ovat Luonnonperintösäätiölle tärkeitä ja ne käytetään kokonaan suojelualueiden hankkimiseen ja vaalimiseen sekä tätä tukevaan toimintaan”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila kertoo.

Pelialan yksityishenkilöiden toimesta käynnistynyt Pelimetsä-hanke jatkuu osana Luonnonperintösäätiön ja Suomen pelinkehittäjät ry:n toimintaa ja seuraavia suojelukohteita valitaan, kun uusia lahjoittajia liittyy mukaan.

Utterinvuori Karttapaikalla
Tsiuttajoen ikimetsä Karttapaikalla
Pelimetsän kampanjasivut Luonnonperintösäätiön sivuilla

Kuva Tsiuttajoen ikimetsästä Ari-Pekka Auvinen

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top