Kaksi aluetta suojeluun Pelimetsän lahjoituksen turvin

Suomen pelialan sisällä syntynyt hanke Pelimetsä teki Luonnonperintösäätiölle merkittävän lahjoituksen, jolla säätiö osti ja suojeli yhteensä 134 hehtaaria monimuotoista metsää.

Pelimetsä on Suomen pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka takana on 29 pelialan vaikuttajaa ja yritystä. Pelimetsän lahjoittama summa – lähes 500 000 euroa – on Luonnonperintösäätiön historian suurin yksittäinen lahjoitus.

”Halusimme yhdessä saada aikaan jotain positiivista ja pysyvää sekä rakentaa samalla toimintamallin, johon muiden on helppo osallistua myöhemmin”, kommentoi pelialan vaikuttaja ja yksi Pelimetsä-projektin vetäjistä, Jani Kahrama.

Lahjoitusvaroilla Luonnonperintösäätiö osti kaksi hienoa aluetta eri puolilta Suomea. Utterinvuori on 54 hehtaarin kokoinen vuorenlakimetsä Hauholla, Hämeenlinnan lähistöllä. Läheistä Iso-Roinetta 50 metriä korkeammalle kohoava Utterinvuori on hakkaamattomana poikkeus hämäläisessä maisemassa. Toinen alue, Tsiuttajoen ikimetsä, sijaitsee Lapissa Inarijärven pohjoispuolisessa erämaassa lähellä yhtenäisen mäntymetsän rajaa. Tämä todellisten ikihonkien kirjoma alue on suuruudeltaan 80 hehtaaria.

“On upeaa, että saamme kaksi näin laajaa ja ainutlaatuista aluetta suojeluun. Kaikki lahjoitukset ovat Luonnonperintösäätiölle tärkeitä ja ne käytetään kokonaan suojelualueiden hankkimiseen ja vaalimiseen sekä tätä tukevaan toimintaan”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila kertoo.

Pelialan yksityishenkilöiden toimesta käynnistynyt Pelimetsä-hanke jatkuu osana Luonnonperintösäätiön ja Suomen pelinkehittäjät ry:n toimintaa ja seuraavia suojelukohteita valitaan, kun uusia lahjoittajia liittyy mukaan.

Utterinvuori Karttapaikalla
Tsiuttajoen ikimetsä Karttapaikalla
Pelimetsän kampanjasivut Luonnonperintösäätiön sivuilla

Kuva Tsiuttajoen ikimetsästä Ari-Pekka Auvinen

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös