Heinisuon suojelu laajenee

Luonnonperintösäätiö osti toukokuussa 2013 Alajärven Heininevalta lisää suoalaa runsaat 18 hehtaaria. Alueeseen sisältyy myös pieni metsäsaareke alueen koillislaidalla.

Pohjanmaan luonnonsuojelupiirin ja Luonnonperintösäätiön yhteinen suokampanja käynnistyi keväällä 2012. Jo joulukuussa ostettiin ensimmäinen suoala, Heinisuo. Nyt tehdyn kaupan myötä Heinisuon suojelualueen pinta-ala kasvaa liki 35 hehtaariin.

Alajärven Heinineva on Pohjanmaan arvokkaimpia suojelemattomia soita. Avosuota on noin 150 hehtaaria. Nevan luontotyypeistä lähes puolet on uhanalaisia.

Heinineva on myös linnustoltaan arvokas. Pesimälinnustoon kuuluvat laulujoutsen, kurki, kalatiira sekä harmaa-, kala- ja pikkulokki. Erityisestä arvosta kertoo sekin, että Lapin eteläpuolella uhanalaiset jänkäkurppa ja riekko ovat löytäneet suolta pesimäpiirin.

Kuva: Teemu Tuovinen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top