Havukkakorpi Juuassa suojeluun

Havukkakorpi Juuassa suojeluun
Luonnonperintösäätiö teki toukokuun lopulla kaupan Pohjois-Karjalan Juuan Kylmäahon kylässä sijaitsevasta runsaan 19 hehtaarin suuruisesta metsäkappaleesta. Muutamia kymmeniä kilometrejä Kolilta länsiluoteeseen sijaitseva metsä ristittiin Havukkakorveksi.
Havukkakorpi saa nimensä alueen sydämessä pesivästä suuresta petolinnusta ja nimen loppuosa kuvaa hyvin metsän koskematonta luonnetta. Uusi suojelualue on kaunis, eheä, vanha metsä, jossa kasvaa tiheässä runsaasti tukkipuuikään varttunutta kuusta, joukossa myös kilpikaarnaista mäntyä. Alueella on epätavallisen paljon luonnon monimuotoisuudelle tärkeää lahopuuta.

Metsästä on löytynyt runsaasti ja useasta kohdin liito-oravan papanoita, eikä ihme: eri puolilla aluetta esiintyy suuria haapoja ja sinne kätkeytyy myös entinen metsäniitty, joka kasvaa nyt lehtipuuta. Alueen muutama matala oja on helposti tukittavissa ja vesitalous ennallistettavissa.
Havukkakorven maastonmuodot vaihtelevat, maasto laskee alas Räksiinpurolle, joka kiemurtelee pitkin etelärajaa. Viehättävä pikkujoki tuo oman lisänsä alueen suojeluarvoon.
Havukkakorpi on säätiön 54. suojelualue ja kolmas Pohjois-Karjalassa.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top