Ensimmäinen suojelualue Pohjanmaan suokampanjassa

Luonnonperintösäätiö osti Alajärven Heininevalta 16 hehtaarin määräalan Heinisuon tilasta, keskeiseltä osalta nevaa.

Säätiön ja Pohjanmaan luonnonsuojelupiirin yhteinen suokampanja käynnistyi keväällä 2012. 

Suoaluetta tarjosi säätiölle sen omistaja Teemu Hauta-aho tutustuttuaan meneillään olevaan kampanjaan, koska suon luonnonarvojen säilyminen on hänelle tärkeää.

Heinnineva on Pohjanmaan arvokkaimpia suojelemattomia soita. Avosuota on noin 150 hehtaaria, suotyypiltään enimmäkseen lyhytkorsi-, sara- ja rimpinevaa. Nevan luontotyypeistä liki puolet on uhanalaisia.

Heinineva aukeaa avarana maisemasuona. Suon halki kulkevan maantien takia sen värimäisemaa ja runsasta linnustoa on helppo käydä ihailemassa. Keväällä suolla soidintaa teeri ja kesällä siellä kasvattavat poikueitaan laulujoutsen, kurki, kalatiira sekä harmaa-, kala- ja pikkulokki. Nevan suuresta suojeluarvosta kertoo sekin, että Lounais-Suomesta jo hävinneet, Lapin eteläpuolella uhanalaiset jänkäkurppa ja riekko ovat löytäneet suolta pesimäpiirin.

Heinisuo on säätiön 34. suojelualue ja toinen Pohjanmaalla.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top