Aarnivalkeasta Kuusamoon toinen suojelualue

Kuusamon Aarnivalkean 56 hehtaarin metsä- ja suoalue siirtyi elokuussa 2013 Luonnonperintösäätiölle. Alue sijaitsee vajaat kymmenen kilometriä Kuusamon kirkolta lounaaseen, Kivisuon eteläisellä reunalla.

Aarnivalkean metsä ja suo ovat osa harvinaisen ehjää erämaista kokonaisuutta lähellä Kuusamon kirkonkylää. Metsä on ollut kauan koskemattomana. Osalla alueesta suurimpia puita on korjattu vuosikymmeniä sitten, mutta myös vanhaa metsää on säilynyt. Metsäisillä alueilla lepää sammalen ja turpeen peittämiä maapuita. Metsäsaarekkeiden välissä avautuu kaunis suo käkkärämäntyineen ja lampareineen.

Maisema pohjoiseen avautuu Aarnivalkeasta soiden ja metsäjuottien yli kohti Kuusamon sinisiä vaaroja. Alueella vallitsee harvinainen rauhan, koskemattomuuden tunnelma.

Aarnivalkean hankinta nostaa Luonnonperintösäätiön suojelualueiden pinta-alan reilusti yli 700 hehtaarin. Se on säätiön 41. suojelualue ja kolmas Pohjois-Pohjanmaalla.

Kuva: Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top