Suden metsä

Kunta: Pälkäne
Suojeluvuosi: 2020
Pinta-ala: 9 ha
Suden metsä. Kuva: Anneli Jussila

Suden metsäksi nimetty moni-ilmeinen suojelualue sijaitsee Pälkäneen Korkeusvuorella ja se pitää sisällään useita metsätyyppejä: karua mäntykangasta, tuoreen kankaan kuusimetsää ja kosteapohjaista, lähteistä sekametsää.

Kahdeksan ja puolen hehtaarin kokoisella alueella on lisäksi komea kallio, matala jyrkänne sekä joitakin soistuvia suppamaisia painanteita. Metsässä virtailee puro, joka laskee lähellä sijaitsevalle Äimälän suojellulle lehto- ja perinneympäristöalueelle.

Suden metsä varttuu vähitellen aarniomaiseksi ja toimii jo nyt turvapaikkana monille eläinlajeille. Sen liepeiltä on havaintoja kehrääjästä, mäyrästä, töyhtötiaisesta ja metsäkanalinnuista.

Suden metsän lähettyvillä sijaitsee UPM:n ylläpitämä Pörhölän laavu, joka helpottaa retkeilyä alueella. Suden metsä on Luonnonperintösäätiön yhdestoista luonnonsuojelualue Pirkanmaalla ja se hankittiin suojeluun kesällä 2020.

Suojele pala ikimetsää

Suden metsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Kuvagalleria

Moni-ilmeinen suojelualue Pälkäneen Korkeusvuorella pitää sisällään useita metsätyyppejä: karua mäntykangasta, tuoreen kankaan kuusimetsää ja kosteapohjaista, lähteistä sekametsää.
Shopping Cart
Scroll to Top