Mikon metsä

Kunta: Ylöjärvi
Suojeluvuosi: 2020
Pinta-ala: 14 ha
Mikon metsä. Kuva: Anneli Jussila

Luonnonperintösäätiö osti tammikuussa 2020 Ylöjärven kaupungilta puustoisen metsäalueen, joka perustettiin Mikko Saarelan muistometsäksi. Eppu Normaali -yhtyeen perustajajäseniin kuuluneen Mikko Saarelan muistometsä sijaitsee Mastosvuorella Asuntilan pohjoispuolella, muutama kilometri keskustasta koilliseen.

Ylöjärven seudun metsät olivat Saarelan nuoruuden maisemia ja metsissä retkeily oli hänelle sydämen asia. Suojelualue sijoittuu hiljaiselle seudulle Mastosjärven itärannalle ja ympäröi osittain sinne jo aiemmin perustettua suojelualuetta. Mikonmetsän koko on reilu 14 hehtaaria, ja yhdessä viereisen suojelualueen kanssa se muodostaa noin 25 hehtaarin suojellun kokonaisuuden. Maastonmuodot vaihtelevat kallioista niiden välisiin notkelmiin ja pieniin laaksoihin. Maisemallisesti kauniin alueen puusto on monipuolista. Osassa metsää kasvaa luonnontilaista männikköä, rehevissä notkelmissa humisee myös vanhempia kuusia, haapoja ja koivuja.

Ajatus muistometsän perustamisesta syntyi Saarelan opiskeluaikaisten ystävien kesken. Yhteistyössä Saarelan lesken kanssa he käynnistivät Luonnonperintösäätiön kautta keräyksen, jonka alkupääoma saatiin keväällä 2019 pidetystä muistokonsertista, jossa esiintyi muun muassa Eppu Normaali.

Mikko Saarela (1958-2019) oli ylöjärveläisen Eppu Normaali -yhtyeen alkuajan basisti ja biisintekijä. Saarela kuului yhtyeen perustajiin ja yhtyeen nimi oli Saarelan ehdotus. Saarela oli koulutukseltaan biologi ja hänet tunnettiin innokkaana luonnonystävänä.

Kuvagalleria

Eppu Normaali -yhtyeen perustajajäseniin kuuluneen Mikko Saarelan muistometsäksi perustettu puustoinen metsäalue Mastosvuoren Asuntilan pohjoispuolella, muutama kilometri Ylöjärven keskustasta koilliseen.

Suojele pala ikimetsää

Mikonmetsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top