Koskenranta

Kunta: Kuusamo
Suojeluvuosi: 2011
Pinta-ala: 14 ha

Luonnonperintösäätiö osti syyskuun alkupuolella 2011 komean suojelualueen Kuusamosta. Lämsänkylässä sijaitseva vajaan 14 hehtaarin suuruinen metsäkappale rajoittuu vapaana virtaavaan kauniiseen Multikoskeen. Koski virtaa Vuolajärvestä Multijärveen, joka ulottuu idässä rajavyöhykkeelle saakka. Uuteen suojelualueeseen kuuluu noin kilometri Multikosken ja Multijärven rakentamatonta rantaa. Alueen eteläpuolelle jää laaja ojittamaton Toolansuo.

Puusto uudella suojelualueella on yli satavuotiasta, hakkaamatonta ja monimuotoista, ja alueen maisemallinen sijainti on komea. Uuden suojelualueen nimeksi jää alkuperäinen nimi Koskenranta. Se on säätiön 31. suojelualue ja toinen Pohjois-Pohjanmaalla.

Kuva: Anneli Jussila.

Liity Metsän Kummiksi, tuet ikimetsien suojelua!

Näin löydät Koskenrantaan

Osoite: Lämsänkyläntie 448. Lämsänkyläntie, tie nro 866, johtaa Kuusamon keskustan eteläpuolelta Kortesalmen rajanylityspaikalle. Suunnilleen Lämsänkyläntie 448:n kohdalta kääntyy pohjoiseen Heinolanniementie, joka etenee Multilammen itäpuolelta pohjoista kohti noin kilometrin verran ja kaartaa sitten luoteeseen myötäillen Multijärven rantaa ja Koskenrannan suojelualueen lounaisrajaa. Matkaa suojelualueen kaakkoiskulmaan on noin 2,8 kilometriä.

Kuvagalleria

Koskematonta havumetsää itärajan tuntumassa lähellä suurta Toolansuota kauniin Multikosken ja Multijärven rannalla.

Osta pala ikimetsää

Koskenranta

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Vieritä ylös