Haapalaakso

Kunta: Urjala
Suojeluvuosi: 2009
Pinta-ala: 5 ha
Haapalaakso. Kuvaaja: Anneli Jussila

Alkukesästä 2009 säätiö osti Urjalasta kaksi samalle tilalle kuulunutta metsäkappaletta, Pyssynkankaan ja Haapalaakson. Haapalaakso sijaitsee Kiimankulmantien eteläpuolella, lähellä Kiimansuota, muutaman kilometrin päässä Pyssynkankaasta. Haapalaakso on vajaan kuuden hehtaarin kokoinen entinen laidunmetsä, joka on saanut kasvaa vuosikymmenet omassa rauhassaan täysin kirveenkoskemattomana.

Haapalaakson keskiosaa luonnehtivat valtavat haavat, jotka kohottavat latvansa muun metsän yläpuolelle. Muu puusto on koostuu lahoavista koivuista ja eri-ikäisistä kuusista. Metsässä on vaikea liikkua runsaan lahopuun takia, ja se onkin tikkojen suosimaa aluetta.

Näin löydät Haapalaaksoon

Urjalasta ajetaan Punkalaitumen ja Huittisten suuntaan kulkevaa ns. Taikayöntietä (239), joka risteää 9-tien (Turku-Tampere -valtatie). 9-tien risteyksestä mitattuna noin viiden kilometrin päässä kääntyy oikealle Kiimankulmantie. Tätä ajetaan ohi Kalliolan tilan ja Pyssynkankaan metsän noin neljä kilometriä, jolloin tie haaraantuu ja käännytään vasemmalle Alhontielle. Tätä kuljetaan noin puoli kilometriä – oikealla näkyy pelto, ja sen keskellä kohoaa Haapalaakson tuuhea metsä.

Kuvagalleria

Entiselle metsälaitumelle syntynyt lahopuustoinen aarniometsä suurine haapoineen.

Suojele pala ikimetsää

Haapalaakso

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top