Kuhankeittäjän kotimetsä Etelä-Savoon

Kuhankeittäjä kuva Ilpo Aalto

Luonnonperintösäätiö, Etelä-Savon lintuharrastajat Oriolus ry, Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry, Kangasniemen Luonto ry, Pidä Saaristo Siistinä ry ja Suomen Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri avasivat heinäkuussa 2021 kampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä ja suojella kuhankeittäjälle kotimetsä Etelä-Savosta. Kampanjan suojelijana toimii arkkiatri Risto Pelkonen.

Kuhankeittäjä (Oriolus Oriolus) on Suomessa rauhoitettu lintulaji, joka on vuodesta 2015 määritelty erittäin uhanalaiseksi. Se pesii lähinnä Etelä- ja Järvi-Suomessa ja se on Etelä-Savon maakuntalintu. Kuhankeittäjän tyypillisiä elinympäristöjä ovat vanhat, vesistöjen lähettyvillä sijaitsevat lehtimetsät, joiden suojeleminen on ratkaisevan tärkeää lajin säilymisen kannalta.

”Keräys kuhankeittäjän kotimetsän suojelemiseksi on todella tervetullut. On tärkeää kiinnittää huomiota tämän Pentti Linkolankin lempilinnun tilanteeseen Suomessa. Lisäksi Etelä-Savo yhtenä Suomen kauneimmista luonnonmaakunnista ansaitsisi huomattavasti lisää suojeltuja metsiä”, kommentoi Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja Anneli Jussila.

Kuhankeittäjän kotimetsän suojelemiseen voi osallistua kuka tahansa lahjoittamalla valitsemansa summan kampanjaan. Myös yritykset, yhteisöt ja muut tahot ovat tervetulleita tukemaan hanketta itse päättämällään summalla. Kuhankeittäjän kotimetsän etsimisestä ja suojeluprosessista vastaa Luonnonperintösäätiö.

Kuhankeittäjän kotimetsään voi lahjoittaa myös Luonnonperintösäätiön keräystilille seuraavasti:

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
– Käytä viitenumeroa 202112

Keräys on avattu 1.7.2021 ja se on voimassa kaksi vuotta.

Kuva: Ilpo Aalto

Keräyksen eteneminen

39.945,75 €

Päivitetty 06.03.2023

Lahjoita kampanjaan

Kuhankeittäjän kotimetsä Etelä-Savoon

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top