Ilvesmetsä

Luonnonperintösäätiö kerää yhdessä Ilveskuiskaaja-dokumenttielokuvan sekä sen päähenkilön Hannu Rantalan kanssa varoja ilvesten elinpiiriksi sopivan vanhan metsän suojeluun. Ilveskuiskaaja kertoo Hannu Rantalan huikeasta elämästä upeiden tupsuhäntien parissa.

Ilves on Suomen ainoa luonnonvarainen kissaeläin. Se on suden, karhun ja ahman ohella yksi neljästä suurpedostamme. Tupsukorvineen, keltaisine silmineen ja suurine tassuineen ilves on kaunis ja arka eläin, joka liikkuu usein yön hämärissä ja ihmisen ulottumattomissa.

Ilves meinasi kokonaan kadota maastamme 1900-luvun alun runsaan metsästyksen seurauksena. Tilanne parani 1960-luvulla tapahtuneen rauhoituksen myötä, mutta viime vuosina pyyntilupia on myönnetty niin runsaasti, että ilveskanta on vähentynyt.

Ilveksellä on itseisarvo luonnossamme. Lisäksi ilveksen kaltaisilla suurpedoilla on merkittävä tehtävä ekosysteemien huipulla: ne estävät muita nisäkäskantoja kasvamasta liian suuriksi ja auttavat ylläpitämään saalislajien elinvoimaisuutta. Myös monet linnut ja pienemmät pedot hyötyvät suurpedoista.

Auta meitä ja Hannua suojelemaan ilvesmetsä ja lahjoita keräykseen!

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
– Kirjoita viitenumerokenttään numero 210832

Voit lahjoittaa valitsemasi summan Luonnonperintösäätiön Ilvesmetsäkeräykseen myös MobilePay-lyhytnumerolla 57750. Klikatessasi numeroa kännykällä, avautuu MobilePay-sovellus automaattisesti oikein tiedoin. Numero ohjaa lahjoituksen Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille.

Ilvesmetsäkeräyksen ovat perustaneet Luonnonperintösäätiö ja Wacky Tie Films -tuotantoyhtiö. Keräys on avattu julkisesti elokuussa 2023 ja se on voimassa kaksi vuotta.

Lahjoita kampanjaan

Ilvesmetsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top