Stiftelsen för naturarvet sr

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Kotisalo Liperi
8.4.2021 |

Stiftelsen för naturarvet anskaffade nyligen ett skogsområde med syfte att skydda det längs en populär friluftsrutt i Libelits inom Norra Karelen, på ungefär 20 kilometers avstånd från Joensuu. Skogen har rikligt med träd nästan överallt och utgörs av en gammal talldunge som växer på mo av lingon- och blåbärstyp.

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Törngren
16.3.2021 |

Naturvännen Kaj Törngren lämnade den största delen av sin egendom, alltså en gård i Sibbo tillsammans med skogarna och åkrarna, i arv till Stiftelsen för naturarvet. Genom detta värdefulla arv blir det möjligt att skydda tre skogar som kommer att kallas Törngrens skog, Fågelskog och Lillskogen.

Kynnepää Suojelualue Luonnonperintösäätiö
2.3.2021 |

Stiftelsen för naturarvet köpte och skyddade den en och en halv hektar stora skogsfastigheten Kynnepää belägen inom Askola by i Lojo.

23.2.2021 |

Till Stiftelsen för naturarvet testamenterades ett värdefullt område från Vieremä i Norra Savolax.

Luonnonperintösäätiö Järvenranta Luonnonsuojelualue
16.2.2021 |

Stiftelsen för naturarvet köpte ett ungefär åtta hektar stort skogsområde i Tövsala kommun belägen inom Nystadsregionen och har bestämt sig för att kalla området Järvenranta.

Luonnonperintösäätiö Rotkovuori suojelualue Jämsä
5.2.2021 |

Stiftelsen för naturarvet köpte nyligen två angränsande skogsområden, Takkula och Aittopää, som är belägna i Kerttee by vid sjön Aittojärvi i Jämsä. Det nya skyddsområdet, som omfattar ungefär tjugo hektar, kommer att kallas för Rotkovuori.

Luonnonperintösäätiö Niemenkangas Suojelualue
2.2.2021 |

Stiftelsen för naturarvet har med syfte att grunda ett skyddsområde anskaffat en drygt tjugo hektar stor strandskog på Niemenkangas vid sjön Vuokkijärvi i Suomussalmi. Niemenkangas är stiftelsens sjunde skyddsområde i Kajanaland.

Anneli Jussila Luonnonperintösäätiö
27.1.2021 |

Stiftelsen för naturarvet anskaffade nyligen i närheten av den östra gränsen i Norra Karelen en liten gård belägen vid Kurkkovaara och dess sluttningar, och det gäller stiftelsens hittills östligaste skyddsområde.

Luonnonperintösäätiö Gästans Luonnonsuojelualue
8.12.2020 |

Under hösten har Stiftelsen för naturarvet mottagit två områden som gåva, den ena på Gästans ö vid Snappertuna i Nyland, den andra vid Sevettijärvi i Enare.

Partioaitan metsä Keidas Luonnonperintösäätiö
6.11.2020 |

Partioaittas Miljöbonus till Stiftelsen för naturarvet, sammanlagt 55 313 euro, styrdes till Keidas skog som kommer att uppkallas efter Partioaitta.

Sidor