Donera

Skydda en bit urskog i present till dig själv eller andra. Genom vår stiftelse kan en naturvän skydda en bit skog. Din gåva används för att köpa nya skyddade områden. Du kan rikta din gåva direkt till anskaffandet av framtida skogar eller till någon av våra redan existerande naturskyddsområden. Vi strävar efter att expandera våra skyddade områden i den mån det går.

Om du donerar minst 50 euro (motsvarande 100 m2 urskog eller 500 m2 myr), kan du beställa ett A4 certifikat till dig själv eller i present. Certifikatet kan även skickas direkt till gåvomottagaren.

Företag är också välkomna att bidra Stiftelsen för naturarvet med en gåva.

SKYDDA EN BIT URSKOG

Din gåva används för anskaffa ett blivande naturskyddsområde.

Lägsta belopp: 5,00 

Så här donerar du

Det är lätt att understöda vår verksamhet. Välj bara ett område eller en kampanj, välj summa och donera en gång eller kontinuerligt. Du kan också köpa presentkort eller stödprodukter från vår onlinebutik.

Välj ett sätt att donera

Du kan köpa en bit urskog, ge ett presentkort till din vän eller bli fadder/månadsgivare.

Välj objekt för donationen

Välj skyddsområde eller kampanj du vill understöda.

Tack!

Din donation används för köp och skydd av områden med naturrikt värde.

Skydd en bit urskog

Skydd ett litet område urskog som gåva eller till dig själv. Via vår stiftelsen kan en naturvän ”äga” en bit skog. Donationerna används för uppsköp av skyddsområden. Du kan inrikta ditt uppsköp direkt till uppsköp av blivande skyddsskogar eller för köp från någon av våra nyvarande skyddsområden. 

Med en donation för minst ett 50 euros område (100 m2 urkog eller 500 m2 kärr), kan du beställa dig ett certifikat av storlek A4 eller en gåvoadress vilken kan levereras direkt till mottagaren av gåvan.

Med en euro får du två kvadratmeter urskog.

Hiirettelänvuoren laelta avautuvassa maisemassa taivas kohtaa Kymijoen.

Donera till kampanjer

Stiftelsen för naturarvet anordnar kampanjer med sina sponsorer för att samla in medel för anskaffning av skyddsområden. Föreningar och företag är välkomna som kampanjpartner!

Stiftelsen för naturarvet har pågång flera regionala kampanjer.

Ullatieva

Bli skogsfadder idag

En fadder är en personlig beskyddare för stiftelsens skogar, och han eller hon bidrar med sina ständiga donationer till att främja kontinuiteten i naturskogarnas liv.

Köp presentkort

Ett presentkort är ett ypperligt alternativ till ett vanligt gratulationskort. Med värdet på varje kort fridlyses en bit värdefull skog eller träsk. Med en euro skyddar du två kvadratmeter urskog eller tio kvadratmeter träsk! Presentkort finns av värdet 5, 10, 20, 50 eller 100 euro.

Olika sätt att donera

Testamente

Stiftelsen för naturarvet har fått och kommer att få en viktig del av sina tillgångar genom testamenten. Tillgångarna kan allokeras till det skyddsobjekt som nämns i testamentet, till exempel till ett visst landskap om det är möjligt.

Jubileumsinsamling

När någon i din närhet firar födelsedag, utexaminering, bröllop eller något annat kan du ge honom eller henne en mycket värdefull och bestående present. I hans eller hennes namn kan du starta en insamling för att skydda en bit urskog. Insamlingens avkastning kan därefter allokeras till ett visst område om det är möjligt.

Donering av land- eller vattenområden

Man kan också donera jordområden, skogar eller vattenområden. Enligt donatorns önskan bildas ett skyddsområde som kan bära donatorns namn eller något annat namn som donatorn vill ge.

Minnesinsamling

Till minne av en avliden anhörig kan man starta en insamling för att skydda skogar genom Stiftelsen för naturarvet. Vi försöker allokera insamlingens avkastning till det önskade området om det är möjligt. Under länken hittar du ett kondoleanskort som du kan skriva ut om du vill. Om du vill att vi skickar dig ett kondoleanskort var snäll och kontakta oss via e-post.

Andra donationer

Stiftelsen tar emot också annan fast och lös egendom, till exempel fastigheter, aktier, värdepapper och så vidare. Stiftelsen säljer dem sedan och använder inkomsterna till att skydda skogar och köpa nya skyddsobjekt.

Kontakta oss:

Verksamhetsledare Pepe Forsberg, mobil +358 50 552 2588
e-post: [email protected]

Penninginsamlings­tillstånd

Polisstyrelsen har beviljat ett insamlingstillstånd till Stiftelsen för naturarvet genom sitt beslut den 30 juli 2020. Tillståndsnumret är RA / 2020/921. Tillståndet gäller från och med den 1 september 2020 i hela Finland exklusive Åland. De insamlade medlen används för att köpa och skydda områden av naturligt värde, främst skogar. Medlen kommer att användas för det arbete som krävs för att hitta, köpa, skydda och underhålla områdena.

Varukorg
Scroll to Top