Stiftelsen för naturarvet samlar in pengar för projektet Barnens skog

Stiftelsen för naturarvet och August Ludvig Hartwalls stiftelse startar tillsammans en insamling för att grunda och skydda ”Barnens skog”. Startkapitalet kommer från August Ludvig Hartwalls stiftelse som också är med om att starta projektet. Stiftelsen för naturarvet ansvarar för processen att hitta en lämplig skogen och därefter skyddandet av den.

”För grundandet av Barnens skog letar vi i norra Finland efter ett ståtligt naturområde som är lättframkomligt för barngrupper och familjer. Det skall vara möjligt att ordna evenemang och undervisning i skogen. Ett bra läge skulle vara till exempel vid en naturskön sjö, kanske med en trevlig stuga där vandrarna kan samlas”, visionerar Pepe Forsberg, verksamhetsledare för Stiftelsen för naturarvet.

”Barn och natur är centrala teman för August Ludvig Hartwalls stiftelse. Att kombinera de här två aspekterna i projektet Barnens skog känns mycket naturligt, roligt och viktigt. Vi ser projektet som en evig investering i den finländska naturen och ett trevligt sätt att lära barn mera om skogar,” säger Camilla Hartwall som sitter i styrelsen för August Ludvig Hartwalls stiftelse.

Vi har redan börjat leta efter ”Barnens skog” och området kommer att skyddas genast när vi har hittat en lämplig skog och samlat in tillräckligt med pengar för anskaffningen. De som vill bidra till insamlingen kan göra det via Stiftelsen för naturarvets webbutik eller genom att betala in bidraget direkt till stiftelsens insamlingskonto FI78 5494 0950 0224 93 med referensnumret 202109.

(Foto: Ari-Pekka Auvinen)

Senaste nyheterna

Varukorg
Rulla till toppen