Skyddsområdet i Loppis utökades

I slutet av oktober skaffade sig Stiftelsen för naturarvet en andel på ett halvt hektar söder om Yli-Mylly skyddsskog i Loppis. Området har varit en forskningsskog för skogsforskningsinstitutet Metla, och vi köpte skogen av Forststyrelsen.

Metlas forskningsskogar blir ofta utsatta för huggningar förr eller senare, och eftersom vi betraktade skogen som en viktig del till Yli-Mylly skyddsområde så bestämde vi oss för att skaffa den. Det växer gamla granar och tallar i det nya området vilket gör det en viktig del av skyddshelheten också från landskapets synvinkel. Genom området går en historisk järnvägsbank som under tidernas lopp har blivit en skogsstig.

I dag omfattar Yli-Mylly skog över sex hektar.

Foto: Mikko Hovila.

Senaste nyheterna

Laipansalo. Kuva: Heini Koivuniemi
  • Nyheter ·

Laipansalo beskyddades i Birkaland

Stiftelsen för naturarvet har köpt en skog med ett betydande trädbestånd i Kulmalahti i nuvarande Kangasala kommun och beskyddat området. Naturskyddsområdet kallas Laipansalo efter det legendariska skogsområdet som ligger söder om området.
Lue lisää
Helmipöllö. Kuva: Ari-Pekka Auvinen
  • Nyheter ·

Pärlugglans skog hittades i Hausjärvi

Insamlingen Ett hem för pärlugglan som genomfördes av Stiftelsen för naturarvet har slutförts, och stiftelsen har beskyddat Pärlugglans skog i Hausjärvi. Stiftelsen hittade ett lämpligt skyddsobjekt på gränsen mellan Nyland och Egentliga Tavastland, och dess area är 16 hektar. Skogen har länge ägts av samma familj, och den har hållits rätt så orörd.
Lue lisää
Varukorg
Scroll to Top