Pentti Linkolas arv lever vidare

Pentti Linkola, en naturvän som grundade Stiftelsen för naturarvet och bidrog till naturvård i Finland som en banbrytare, dog söndagen den 5 april i sitt hem i Ritvala i Sääksmäki.

Det var Pentti Linkola som grundade Stiftelsen för naturarvet år 1995, och hans ordförandeskap fortsatte ända till hans död, i slutet av mars deltog han en gång till i stiftelsens årsmöte. Stiftelsen för naturarvet hade blivit en central del av hans liv under de sista årtiondena därför att stiftelsen var ett konkret sätt för honom att skydda naturen.

Stiftelsen för naturarvet vill hedra sin grundares livsverk och inleder därför en minnesinsamling vars avkastning kommer att användas till anskaffning av Pentti Linkolas minnesskog.

Du kan delta i minnesinsamlingen för Pentti Linkola genom att donera en frivillig summa till stiftelsens konto FI78 5494 0950 0224 93. Kom ihåg att använda referensnumret 202015 eller skriv Pentti Linkolas minnesskog. Det går också att delta i insamlingen på stiftelsens webbutik.

Foto: Anneli Jussila

Senaste nyheterna

Laipansalo. Kuva: Heini Koivuniemi
  • Nyheter ·

Laipansalo beskyddades i Birkaland

Stiftelsen för naturarvet har köpt en skog med ett betydande trädbestånd i Kulmalahti i nuvarande Kangasala kommun och beskyddat området. Naturskyddsområdet kallas Laipansalo efter det legendariska skogsområdet som ligger söder om området.
Lue lisää
Helmipöllö. Kuva: Ari-Pekka Auvinen
  • Nyheter ·

Pärlugglans skog hittades i Hausjärvi

Insamlingen Ett hem för pärlugglan som genomfördes av Stiftelsen för naturarvet har slutförts, och stiftelsen har beskyddat Pärlugglans skog i Hausjärvi. Stiftelsen hittade ett lämpligt skyddsobjekt på gränsen mellan Nyland och Egentliga Tavastland, och dess area är 16 hektar. Skogen har länge ägts av samma familj, och den har hållits rätt så orörd.
Lue lisää
Varukorg
Scroll to Top