Keijunsuo utökades

Naturskyddsområdet Keijunsuo, som vi hade anskaffat i början av sommaren 2011, fick sju hektar till i slutet av samma år. Så här uppkom en 14 hektars helhet som ligger söder om sjön Paloniitunjärvi i Rengo och begränsas till det 90 hektar stora skyddsområdet med viktiga fåglar vid sjön.

Det nya området har gott om träd med mångsidig gran- och blandskog i mitten och lövskog vid stranden. Det 14 hektar stora området kallas för Keijunmetsä, älvornas skog. Det gäller det första skyddsområdet som stiftelsen har grundat i Tavastehus. Området ligger i en ovanligt fridfull miljö omgiven av bara skogsstigar med den närmaste bilvägen långt borta.

Foto: Anneli Jussila.

Senaste nyheterna

Laipansalo. Kuva: Heini Koivuniemi
  • Nyheter ·

Laipansalo beskyddades i Birkaland

Stiftelsen för naturarvet har köpt en skog med ett betydande trädbestånd i Kulmalahti i nuvarande Kangasala kommun och beskyddat området. Naturskyddsområdet kallas Laipansalo efter det legendariska skogsområdet som ligger söder om området.
Lue lisää
Helmipöllö. Kuva: Ari-Pekka Auvinen
  • Nyheter ·

Pärlugglans skog hittades i Hausjärvi

Insamlingen Ett hem för pärlugglan som genomfördes av Stiftelsen för naturarvet har slutförts, och stiftelsen har beskyddat Pärlugglans skog i Hausjärvi. Stiftelsen hittade ett lämpligt skyddsobjekt på gränsen mellan Nyland och Egentliga Tavastland, och dess area är 16 hektar. Skogen har länge ägts av samma familj, och den har hållits rätt så orörd.
Lue lisää
Varukorg
Scroll to Top