Insamlingen blev en succé

Grundaren av stiftelsen, Pentti Linkola, som tjänar som styrelsens ordförande, fyllde 80 år den 7 december 2012. För att hedra hans bemärkelsedag bestämde vi oss för att starta en insamling som ledde till ett fint resultat: 98 932 euro.

Pentti Linkolas dröm om att få urskogar under beskydd har blivit verklighet och lever kvar, tack vare Stiftelsen för naturarvet, som grundades år 1995. Det som i början var bara ett konto för att skydda vitryggiga hackspettar har blivit en stiftelse som tar emot donationer från privata medborgare och organisationer.

Stiftelsen fick sitt första skyddsområde, Akanvaara i Parikkala, år 2000. Inför julen 2012 blev Metsäpirtti i Urais stiftelsens 35:e skyddsområde. Under årens lopp har också de gamla skyddsområdena blivit större, till exempel Tapiola i Norrmark och Keijunmetsä skog i Rengo i Tavastehus. Vi har redan över 620 hektar i vår besittning.

Det framgår av insamlingens resultat att Pentti Linkolas dröm har ett omfattande stöd bland medborgarna. Beloppet berättar också om hur mycket hans livsverk uppskattas av vanligt folk.

Vi tackar varmt alla som deltog i insamlingen. Pengarna använder vi för att skaffa ett nytt skyddsområde som sedan blir uppkallat efter Pentti Linkola.

Senaste nyheterna

Varukorg
Rulla till toppen