Det gäller inte bara hackspettar längre: Pentti Linkola fyller 80, Stiftelsen startar en samling

Genom att sätta i gång en speciell insamling den 7 december 2012 vill Stiftelsen för naturarvet visa respekt för sin ordförande Pentti Linkola som grundade stiftelsen. Insamlingen fortsätter till slutet av året.

En gång i tiden drömde fiskaren och författaren Pentti Linkola om att köpa urskog i naturvårdens namn, och drömmen ledde till stiftelsens uppkomst.

Först öppnade han dock ett konto för vitryggiga hackspettar, och sedan ökades besparingarna med hjälp av en speciell insamling som ordnades 1992. Drömmen blev sedan verklighet när Stiftelsen för naturarvet grundades 1995. Stiftelsen har en styrelse vars 14 ledamöter representerar olika sektorer i livet. Stiftelsen får stöd av föreningen Urskogens vänner som grundades 2005.

Stiftelsen utgör en kanal för privatpersoner, sammanslutningar och företag att göra något konkret för att skydda de orörda skogarna. Det har lönat sig. Vi har redan 33 skyddsområden överallt i landet. I jämförelse med ekonomiskogarna har våra skyddsområden tre eller fyra gånger mer träd och tio gånger mer fallna träd, torrakor och högstubbar som mikroorganismerna utnyttjar.

Var snäll och betala din donation in på vårt konto IBAN FI78 5494 0950 0224 93 och använd antingen referensnumret 20970 eller meddelandet ”Pentti Linkola 80”. Vi använder donationerna för att grunda nya skyddsområden.


Vår e-post: [email protected]

Stiftelsen för naturarvet grundades 1995 för att skydda skogsnaturen i Finland. Stiftelsen får sina medel från privatpersoner. Vill man vara en vän till skogsnaturen så kan man köpa en bit urskog, och det får sedan att ge biten som gåva till någon om man vill. Vill man donera regelbundet så erbjuder vi också en möjlighet att bli fadder.
www.luonnonperintosaatio.fi

Urskogens vänner stöder Stiftelsen för naturarvet genom att bland annat erbjuda information och råd i frågor som gäller skogsskydd, och föreningen arrangerar också utfärder till stiftelsens skyddsområden och frivilligt arbete för att underhålla dem.
www.ikimetsanystavat.fi

Senaste nyheterna

Varukorg
Rulla till toppen