Puut puhuvat

29,00 

Pepe Forsberg, Anneli Jussila

Kovakantinen, 290 sivua

Minerva Kustannus 2023

 

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): kirjat-puutpuhuvat Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Mitä puut ja metsät haluavat meille kertoa? Vastauksen antaa ”Puut puhuvat” -kirja, jossa kerrotaan uusinta tietoa metsän vaikutuksista eläinten ja ihmisten hyvinvointiin.

Pepe Forsberg kirjoittaa jatkuvasti karttuvasta metsätiedosta – metsän verkostoista ja yhteistyöstä, joka vallitsee puiden, kasvien, sienten, mikrobien ja muiden eliöiden välillä. Hän kertoo metsän hyvinvoinnista silloin kun puut saavat elää ”lajityypillisesti”, samoin kuin luonnonmetsän vaikutuksista niin eläinten kuin ihmisen terveyteen uusimman tiedon valossa.

Anneli Jussila kirjoittaa ”syvästä metsästä” ja tarkastelee vastaavuuksia ihmisen psyyken ja metsän välillä. Mitä metsän tilat, muodot, värit, äänet ja tuoksut meille merkitsevät? Miten puiden puhe ilmenee kansanperinteessä ja muinaisrunoissa? Voisiko metsäpolulta aueta ovi henkiseen metsäkokemukseen?

Kirjoittajat tekevät metsäretkiä mm. metsien puolesta kampanjoineen Hertzen Brothersin, elokuvaohjaaja Petteri Saarion ja ministeri Pertti Salolaisen kanssa. He jakavat metsässä kokemuksiaan ja oppivat uutta matkan varrella.
Kirjassa kuuluu myös elämänsä metsien suojelulle omistaneen Pentti Linkolan ääni.

Anneli Jussila on Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja, joka vastaa uusien suojeltavien alueiden hankinnasta. Jussila oli yksi säätiön perustajajäsenistä ja on toiminut myös säätiön toiminnanjohtajana. Hän on aiemmin julkaissut mm. teokset Sivupoluilla – Merkintöjä vaelluksilta, Metsänsydämiä yhdessä Juha Ilkan kanssa sekä omaelämäkerrallisen teoksen Pentti Linkola ja minä – Elämää toisinajattelijan kanssa. Jussila on myös toimittanut ja osin kirjoittanut Luonnonperintösäätiön juhlakirjan Turvapaikkoja elämälle.

Pepe Forsberg Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja, tietokirjailija ja eräopas. Forsberg tekee yhteistyötä valtakunnallisten TV-kanavien kanssa ja on kirjoittanut mm. suosittua Kansallispuistot tutuiksi-retkeilykirjasarjaa.  Pepe on kirjoittanut yhdessä Paula Forsbergin kanssa Majavan Mailla, sekä Uskomaton luonto tietokirjat. (Nämä kirjat löytyvät lahjoitustuotteina i k i m e t s ä -puodista.)

Paino 0,360 kg (kilogramma)
Shopping Cart
Scroll to Top