Pertti Salolainen Suomi100-juhlavuoden keräyksen suojelijaksi

"Luonnonperintösäätiölle lahjoittaminen on loistava tapa suojella luontoa ja auttaa perustamaan pysyviä suojelualueita", sanoo Pertti Salolainen.

”Suomen satavuotiaan itsenäisyyden kunnioittamiseksi sopii erinomaisesti maamme luontoalueiden pysyvä suojelu. Siksi olen itse lahjoittanut varoja tähän tarkoitukseen ja aion ottaa huomioon Luonnonperintösäätiö myös testamentissani.”

Pertti Salolaisen syntymäpäiväkeräyksen turvin Luonnonperintösäätiö sai hankittua Paimelan Koirasuonmäkeen liittyvän Pertinkulmaksi nimetyn arvokkaan lisäalueen.

”Valtion luonnonsuojeluun käyttämät varat ovat jatkuvasti supistuneet. Suosittelen lämpimästi Luonnonperintösäätiön toiminnan tukemista”, kannustaa ministeri Salolainen.

Suomen metsien suojelutilanne on edelleen heikko. Etelä-Suomen metsämaasta on suojeltu tiukasti vain alle kolme prosenttia, mikä on kaukana kansainvälisestä 17 prosentin suojelutavoitteesta. Metsien lajiston uhanalaistuminen jatkuu yhä koko maassa.

Lue lisää keräyksestämme ja auta meitä hankkimaan (ainakin) 100 hehtaaria 100-vuotiasta metsää 100-vuotiaalle Suomelle.

Valokuvassa ministeri Pertti Salolainen ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila Paimelan Koirasuonmäellä.

VALOKUVA: Pertti Salolaisen arkisto

Kampanjat