Ajankohtaista

Susimetsä. Kuva: Ville Heikkinen

Luonnonperintösäätiö avaa susimetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella suden elinpiiriksi sopiva vanha metsä. Susimetsäkeräyksellä Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa suden tärkeästä paikasta Suomen luonnossa.
Lue lisää
Blue Forest. Kuva: Johanna Viitanen

Luonnonperintösäätiön hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteinen tiedote

Luonnonperintösäätiön hallitus ja toiminnanjohtaja ovat keskustelleet Fordin julkaisemasta videosta, joka viime päivinä on herättänyt keskustelua. Videosta on syntynyt käsitys, että Ford ja Luonnonperintösäätiö tekisivät yhteistyötä. Tämä ei pidä paikkaansa. Kyseisessä tapauksessa oli tiedotuksellista epäselvyyttä, mitä pahoittelemme. Luonnonperintösäätiön linja ei ole muuttunut: säätiötä saa tukea kuka vain, mutta Luonnonperintösäätiö ei tue ketään - paitsi suomalaista luontoa korpikerrossammalesta karhuun.
Lue lisää
Yli-Mylly. Kuva: Heini Koivuniemi

Säätiön suojelualueita hoidetaan Helmi-ohjelmassa

Luonnonperintösäätiö sai vuoden 2022 alussa myönteisen Kunta- ja Järjestö-Helmi -avustuspäätöksen. Hankkeeseen valikoitui säätiöltä viisi eri kohdetta: Yli-Mylly Lopelta, Akanvaara Parikkalasta, Järvi-Tarkka Kauhajoelta, Kukkialehto Pälkäneeltä ja Keidas Porista. Hankkeen rahoittajana toimii ympäristöministeriön Helmi-ympäristöohjelma.
Lue lisää

Lumikenkäretki Tiitiäisen metsään lauantaina 21.1.2023

Luonnonperintösäätiö ja AhlmanEdun luonto-ohjaajaopiskelijat järjestävät yhteistyössä lumikenkäretken Tiitiäisen metsään Ylöjärvelle lauantaina 211.2023. Retken aikana pääsemme ihastelemaan talvista luontoa lumikengillä liikkuen ja kuulemaan samalla tarinoita satumaisesta Tiitiäisen metsästä.
Lue lisää
Önsholman metsä. Kuva: Harri Hölttä

Luonnonperintösäätiö hankki vanhaa metsää Paraisilta

Säätiö on ostanut noin 29 hehtaarin laajuisen metsäalueen Paraisilta Varsinais-Suomesta. Önsholman saaressa sijaitsevalla metsäalueella on hyvin monimuotoisia, lahopuustoisia metsiä karuista kalliomänniköistä reheviin tammi- ja lehtimetsiin. Luonnonsuojelualueen perustamisen lisäksi alueelle on tarkoitus istuttaa lisää jalopuita.
Lue lisää
Shopping Cart
Scroll to Top