Suojele pala Pirkanmaata – pelasta keltavästäräkin kevät

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ja Luonnonperintösäätiö aloittavat kampanjan metsä- ja suoluonnon suojelemiseksi pohjoisella ja luoteisella Pirkanmaalla.

Korvet, rämeet ja niiden reunametsät ovat pohjansirkun, keltavästäräkin, riekon ja kuukkelin asuinsijoja. Vielä toistaiseksi Pirkanmaallakin esiintyy näitä uhanalaisia lajeja.

Pirkanmaan metsistä ja suoalueista on suojeltu vain noin 2,5 prosenttia. Suojelualueita on vähän, ne ovat pieniä ja sijaitsevat hajallaan lukuun ottamatta Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoja ja Siikanevan soidensuojelualuetta.

Suojele pala Pirkanmaata -kampanjassa etsitään sopivia suojelukohteita ja kerätään rahaa niiden ostamiseksi suojeluun. Pirkanmaan suoalueista luonnontilaisia on enää 5 prosenttia – siksi kampanjassa etsitään myös ennallistamiskelpoisia soita.

Kampanjaa voi tukea lahjoituksilla Luonnonperintösäätiön tilille FI78 5494 0950 0224 93 viitenumerolla 20585. Varoja kerätään myös pohjansirkkua esittävällä kampanjakortilla. Luonnonperintösäätiön lisäksi kortteja myyvät Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys, Tampereen Luontokauppa ja Ekokampaamo Oranssi.

Kampanjasivut: Suojele pala Pirkanmaata

Luonnonperintösäätiöllä on Poliisihallituksen 28.6.2013 myöntämä rahankeräyslupa 2020/2013/1186: http://www.luonnonperintosaatio.fi/lahjoitukset/rahankerayslupa

Lisätietoja:

KUVA: Pohjankeltavästäräkki. Mauri Sorri.

Kampanjat